ou1812141Вече са определени ресорите на заместник областните управители и приемните дни за граждани в институцията. Те бяха обявени на брифинг от областния управител д-р Мадлена Бояджиева.

Зам.-областният управител Георги Терзийски е с ресори: Областна администрация; Органи за местно самоуправление, взаимодействие, координация и контрол върху кметствата и общините. Контрол върху решенията на общинските съвети за законосъобразност; Социално подпомагане и социална реализация, в това число и реализация на общински и областни планове и стратегии; Проблеми на безработицата и заетостта – общински и областни програми. Той ще отговаря още за взаимодействие и координация с организациите от неправителствената сфера и международно сътрудничество, както и за икономика – държавен и частен сектор, малки и средни предприятия, и нвестиционна политика.

Зам.-областният управител Драгомир Кавалски е с ресори: Образование, наука и култура; Развитие на туризма, околна среда и води; Инфраструктура, комуникации, транспорт и транспортни схеми; Работа с младежта и спорта и вероизповедания и проблеми с малцинствата.

Те ще председателстват и съответните постоянни комисии към Областен управител, подчерта д-р Бояджиева, като уточни, че броят и съставът им в момента се структурира.

Под прякото ръководство и контрол на областния управител са дейностите, свързани с регионалното развитие, подготовка и реализация на общинските и областните планове и стратегии; Програми и проекти; Координация и взаимодействие между органите на законодателна, съдебната и изпълнителната власт, органите на местното самоуправление и неправителствените организации. В ресорите на д-р Бояджиева са още: Регионални служби; Управлението и стопанисването на държавната собственост, разпоредителни сделки с държавната собственост; Реституция, приватизация и обезщетяване на собствениците на одържавени имоти; Гори и земеделие; Здравеопазване; Отбранително – мобилизационната подготовка; Гражданската защита и опазване на обществения ред; Информационна политика и работа със средствата за масова информация; както и Дейности по контрол.

Всеки втори и последен четвъртък от месеца от 13.30 до 16.30 ч. областният управител д-р Мадлена Бояджиева ще провежда приемни дни за граждани в кабинета си.

Зам.-областните управители ще провеждат приемни – Георги Терзийски всяка сряда от 13.30 до 16.30 ч., а Драгомир Кавалски – всеки вторник от 13.30 до 16.30 ч.

Гражданите могат да подават заявления на пропуски на Областна администрация, като посочват въпросът, по които искат среща.

„От разговорите с колегите, а и от личен опит вече разбирам, че от хората, които идват тук, често поставят въпроси, които не са от компетентността на институцията. В тази връзка от началото на следващата година ще предоставяме на тези, които подават заявления за среща, листовка с правомощията на Областен управител”, обясни д-р Бояджиева.

„Изнесени приемни ще има и в общините от областта. График ще бъде оповестен на страницата на Областен администрация – http://www.lovech.government.bg. Те ще започнат от януари и ще продължават регулярно през цялата година. Ще се провеждат със съдействието на местната власт”, обяви още д-р Бояджиева.

 

2 коментара

Comments are closed.