ouvlukovit1302154Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева бе днес гост на Професионалната гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ в Луковит за тържествено приемане на нова техника – трактор „STEYR” и пръскачка. Машите са новата придобивка за професионалното обучение на учениците. Те са закупени със средства по проект „Модерна земеделска техника – успешна професионална реализация“ по Национална програма на Министерство на образованието „Модернизиране на системата на професионалното образование”. Стойността му е 100 000 лева и е съфинансиран с 10% от две местни частни фирми.

Проектът е насочен към осигуряване на нова, модерна база, която да допринесе за повишаване качеството на придобитите знания и умения на учениците и да им помогне да се адаптират към изискванията и потребностите на пазара на труда”, обясни директорът на школото Румяна Георгиева. Тя подчерта, че новата техника действа мотивиращо в усвояването на учебния процес.

ouvlukovit1302151„Да ви е честита новата придобивка, която без съмнение ще спомогне в практическите занимания, за успешното овладяване на знания и умения и по-добра професионална реализация след завършване на училище. Предприемчиви учители и ученици, добри проекти по различните програми и съфинансиране от местни фирми е печеливша формула за създаване на добре подготвени кадри във всеки сектор, в това число и в селското стопанство. Защото никой не е по-голям от хляба, а както е казал Луи Пастьор, „виното е най-здравословната и най-хигиеничната от всички напитки”.

И хлябът, и виното обаче искат много работа. Вие работите, поздравявам ви за положените усилия и ви желая успех”, каза д-р Бояджиева в поздравителното си слово пред възпитаниците и учителския екип на гимназията.

Областният управител присъства и на възстановка на ритуала „Зарязване”, който разиграха деца от театрална трупа към училището. `