Областният управител Георги Терзийски бе днес домакин на работна среща на ръководството на ЧЕЗ България и местните власти от областта.

„Срещите ни с ръководството на компанията са регулярни и резултатите от тях са видими в годините, което показва, че има добра комуникация между представителите на местната и държавната власт и дружествата на ЧЕЗ България. В последно време в публичното пространство се изписа и изговори много за ЧЕЗ и по-точно за смяната на собствеността й. Като областен управител, а и за хората от областта – важното е не толкова това, че има сделка, търговска практика, която е нормална за промяна в собствеността, а по-важно за мен и за жителите на областта, е това какво ще бъде направено оттук насетне, какви инвестиции са направени до момента и какви са плановете за нови инвестиции, свързани с повишаване на качеството на снабдяване с енергия на хората, важно и каква ще бъде политиката по отношение обслужването на клиентите”, каза при откриването Георги Терзийски. По думите му е изключително важно, свързано с приоритетите на областта за привличане на инвеститори и за поддържане и запазване на инвестициите в региона, взаимоотношенията и предлагането на услуги по присъединяване и обслужване на инвеститорите в областта.

Областният управител благодари на екипа на ЧЕЗ за добрата комуникация и в кризисни ситуации, и в рутинната ежедневна работа, както и за проведените много социални инициативи от Клуба на служителя на ЧЕЗ – дарителски кампании, полагане на доброволен труд в поддържането на туристическата инфраструктура в региона.

 

„Нашето убеждение е, че откритата и директна комуникация с местните власти е важна за предоставянето на надеждно електрозахранване и модерно обслужване за бита  и бизнеса. През изминалата, рекордна по отношение на инвестициите 2017 година, в област Ловеч ние инвестирахме 3,7 млн. лв., като 3,4 млн. лв. бяха вложени в реконструкция и обновяване на мрежата, а над 300 хил. лв. в нови присъединявания. Благодарение на инвестираните средства, както и на профилактиката и превантивните дейности, ние се справихме добре през зимния сезон, дори при лоши метеорологични условия. За настоящата година в област Ловеч предвиждаме да бъдат инвестирани близо 2 млн. лв.“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

„Сред основните обекти, чието реализиране сме предвидили за 2018 г. в област Ловеч, е изграждането на нов трафопост в с. Голяма Желязна, община Троян, с 3200 метра прилежащи кабелни и въздушни линии. Инвестицията е в размер на 90 хил. лв., като чрез проекта ще  се подобри качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите в района на язовир Сопот и ще се осигури възможност за  присъединяване на нови потребители. Предвидено е и подобряване сигурността на електрозахранването в гр. Ловеч чрез подмяната на 600 метра кабелна линия средно напрежение от възлова станция Хисаря. Инвестицията е 57 хил. лв. В гр. Априлци се изпълнява реконструкция и модернизация на 3700 метра въздушна мрежа ниско напрежение с много по-сигурен усукан проводник и монтиране на  нови електромерни табла. Стойността на инвестицията е 190 хил. лв. и с нейното реализиране ще се подобри  качеството на електрозахранването на клиентите в района на местностите Маришница, Букарите и Сомлевци в гр. Априлци“, разказа Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България, за някои от по-важните обекти, планирани за 2018 г.