dpspres206141Областният председател на ДПС-Ловеч, Юнал Мъстънов се оттегля от поста си, след подадено заявление до Централния съвет на Движението. От следващата седмица функциите му се поемат от ловешкия народен представител , Джейхан Ибрямов.

В обръщението си до Председателя на Централния съвет на ДПС, Лютви Местан той е изложил следното: „ След три успешни за ДПС-Ловеч мандата, през които изпълнявах длъжността Председател на Областен съвет на ДПС и се реализираха отлични политически постижения в местната и законодателна власт ви уведомявам, че подавам оставка от този пост.”

Най-дългогодишния областен лидер пое организацията след Парламентарните избори през 2001 г., но официално бе обявен за такъв на редовната изборна конференция през 2003 г. За 12-те години партийно функционерство на Мъстънов ДПС в ловешко реализира трайно установяване в местната власт чрез общински съветници, кметове и административни кадри във всички общини, областен управител с пълен мандат, в лицето на Сурай Велиева, зам. областен управител и секретар на областна администрация в последното коалиционно управление и евродепутат и депутат след последните избори.

Чест е за мен, че оставям богато кадрово и политическо наследство, оттеглям се, когато постигнах всичко, което обещах на ДПС-активистите. И тъй като ДПС е партията, която винаги е държала на обновлението, е време да дам път на младите кадри. Те ще отговорят адекватно на новото време и новите предизвикателства.