ousertikat1606161Областна администрация Ловеч получи сертификат „Лоялен партньор Global Water Health” на Балканска кръгла маса „Иновации в уелнес и СПА индустрията”. Тя се проведе на 16 юни в Здравен комплекс „Здраве” в Банкя и бе организирана от Национална спортна академия, Столична община и Global Water Health, в партньорство с Балкански клъстер за здравен, уелнес и СПА туризъм. Патрони на инициативата бяха кметът на София Йорданка Фандъкова и Ректорът на НСА „Васил Левски” проф. П. Гешев.

Основната цел на кръглата маса бе да се промотира здравна превенция чрез социални иновации за постигане на икономика, основана на знанието. Бяха представени научни иновации, стратегии, концепции и креативни бизнес продукти, както и нови политики при обучението на млади хора.

Областна администрация Ловеч бе представена от зам.-областния управител Георги Терзийски след подписването на споразумение за стратегическо сътрудничество с Лесотехническия университет.

ousertikat1606162В изказването си Терзийски подчерта, че регионът ни е богат на възможности и представи накратко предимствата на всяка община от областта.

Приехме поканата към област Ловеч – единствена представена тук специално, за участие в този форум като покана към начинаещ. И е нормално, защото регионът ни е богат на възможности и благодатна почва да се развие в правилната посока – не просто да имаме много хотели и ресторанти, или пък да имаме много басейни, а да имаме база, която предлага истински високо качество с добре обучени екип и специалисти, подчерта зам.-областният управител.

По думите му „ние не стоим със скръстени ръце и да чакаме – вече сме направили първите крачки в посока проучване на опит и експертно сътрудничество чрез Лесотехническия университет, без които няма как да продължим и тук подавам ръка на представителите на Австрия, на Македония, на Аблания, на Чехия”.

ousertikat1606163След презентацията, която представяше конкретни обекти в област Ловеч, Терзийски призова: „Елате в област Ловеч! Елате с вашия опит, с вашите знания, с вашите контакти. Инвестирайте ги в нашия регион! Има къде и няма да съжалявате!”

След работната част на форума бе заявено желание от чешки бизнесмени да гостуват и се запознаят с възможностите за развитие на уелнес и СПА туризъм в региона.