oblast1005131Областна администрация – Ловеч, дава нова възможност на гражданите да участват в създаването и изготвянето на нормативните актове и вземането на решенията на изпълнителната власт.

От 6 ноември е отворен имейл az.predlagam@lovech.government.bg, на който всеки може направи предложение както по изменението и допълнението на законодателството в Република България, така и по вземането на решения от държавната власт.

Целта е да бъде чута позицията на гражданите при осъществяването на управлението. Тази стъпка е предприета от Областна администрация – Ловеч, с разбирането, че ролята на гражданите в държавния механизъм не се свежда само до гласуването в изборния ден, а и в управлението, предлагайки своите идеи и виждания за неговото развитие.

 

5 коментара

  1. “Готвят яка тесла: Газовите уредби стават незаконни
    Над 800 000 шофьори ще платят по 300-400 лева, за да получат разрешения за колите си”

    http://www.blitz.bg/news/article/235260

  2. Господин Областния да каже как Директора на ОД“Земеделие“Ловеч /на какво основание и по кой закон/, назначава НАЧАЛНИК на ОСЗ – Ловеч БЕЗ КОНКУРС КАТО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ?

    Да не говорим , че дори в момента назначиха Мария Димитрова /бивш шеф на ОСЗ Ловеч – ОТ ДПС, следствена и алкохоличка със скандален имидж в обществото/ за ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ЗЕМЕДЕЛИЕ-ЛОВЕЧ,С ЦЕЛ СЛЕД НОВА ГОДИНА С ПРОМЕНИТЕ В УСТР.ПРАВИЛНИК ДА Я ГЛАВЯТ ЗА ШЕФКА НА ВСИЧКИ ОБщИНСКИ СЛУЖБИ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ!

    Кой Ви дава това право да постъпвате така ГОСПОДА БЕСЕПАРИ ОТ СЕЛО ЛОВЕЧ? За дослука си с ДПС предадохте и малкото хора които Ви се довериха освен електората ви, като ги измамихте с лъжливи обещания.
    КАЗВАХТЕ , ЧЕ ГЕРБЕРИТЕ НАЗНАЧАВАЛИ КАЛИНКИ , А ВИЕ СТЕ БИЛИ ЗА ЕКСЕРТНОТО НАЧАЛО.

    ГЕРБЕРАСТИТЕ ПРАВИХА НАГЛАСЕНИ КОНКУРСИ А ВИЕ УЖ БЯХТЕ ЗА ПРОЗРАЧНОСТТА >>> А НА ПРАКТИКА КАКВО ИЗЛЕЗЕ> БАСИ ПРОСТИТЕ СЕЛЯНИ ДЕТО СТЕ

    ЕЙ ЗАТОВА ВИ Е ТАКАВА АДМИНИСТРАЦИЯТА И ХОРАТА ТАКА Я МРАЗЯТ >> щОТО САМО ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИ НЕГРАМОТНИЦИ РАБОТЯТ В НЕЯ – ОТ ДИРЕКТОР ДО ЕКСПЕРТ!

    П=Р=Е=Д=Л=А=Г=А=М :

    ГОСПОДИН НЕДЯЛКОВ ДА СЕ СМЪКНЕ ВЕДНАГА ДО 7 ЕТАЖ НА ПРИ ГОСПОДИН ТОНИ ПАРИЧЕВ /директора на ОД“Земеделие“/ И ДА МУ ОБЪРШЕ ОАКАНОТО да му издърпа ушите и да му каже повече и да не си помисля да прави така , ЗАщОТО давам ви още малко време да се осъзнаете и после повярвайте ми света ще обърна , НО ЛОВЕЧ щЕ ВИ ДОЙДЕ ТЕСНИЧЪК, ОБЕщАВАМ ВИ ГО!!!

  3. Решението на Милко Недялков – Областен управител на Област Ловеч, да даде нова възможност на гражданите да участват в създаването и изготвянето на нормативните актове и вземането на решенията на изпълнителната власт е решение за повече прозрачност и откритост на областна администрация при вземане на решения.

    Още веднъж поздравления за г-н Недялков за това му решение!

  4. Темида печели от повече прозрачност

    http://www.standartnews.com/mneniya-intervyuta/temida_pecheli_ot_poveche_prozrachnost-212631.html

    “Присъщо на демокрацията е вземането на прозрачни решения след широкото им обсъждане със заинтересованите и съществуването на съдебна система, която създава увереност и представа за стабилност у гражданите. ”

    Адвокат Александър Кашъмов, ръководител на правния екип на Програма “Достъп до информация”

  5. Чудесна инициатива на Областен управител, поздравления! Това е първия Областен управител, който въвежда такава практика. И дано не остане само инициатива, а да работи реално.

Comments are closed.