oblast1005131От днес, 1 юли, 172-ма човека вече работят с трудов договор към Областен управител. Д-р Мадлена Бояджиева подписа заповедите за назначение на новонаетите трайно безработни по ОП „Развитие на човешките ресурси” в областта. Те ще бъдат ангажирани с превантивни дейности и мерки за защита от бедствия в изпълнение на областните планове.

За община Априлци са наети 10 човека, като 8 ще бъдат в общинския център и 2-ма в с. Велчево. За община Летница са назначени 5 работници – 3-ма за града и по един за селата Горско Сливово и Крушуна. Общо 47 са новите назначения в община Ловеч. 10 от тях ще работят в общинския център, а останалите в селата: Александрово – 3, Българене -1, Славяни -7, Баховица -4, Гостиня -1, Радювене -5, Дойренци – 3, Горан – 2, Лисец – 5, Чавдарци – 4, Пресяка -2.

19 трайно безработни са назначени в Луковит, по 5 човека за Дерманци и Бежаново, по трима за Ъглен и Торос и по двама за Петревене, Румянцево и Карлуково.

Общо 24 работника ще бъдат на работа по програмата в община Тетевен. Те са разпределени за Тетевен, Гложене, Български извор, Рибарица, Градежница, Голям извор, Глогово и Галата по двама, Васильово, Дивчово, Малка Желязна и Бабинци по един човек, и четирима за Черни Вит.

В Троян ще работят 10 човека, а други 10 в селата на общината – по двама в Голяма Желязна и Орешак, и по един човек в селата Врабево, Дебнево, Дълбок дол, Черни Осъм, Шипково и Ломец.

В град Угърчин новоназначените са 10 човека, други 5 ще бъдат в селата Лесидрен, Кирчево и Катунец. В Ябланица ще работят 4-ма, по двама ще бъдат в селата Добревци и Златна Панега и по един в Малък извор и Орешене.

Припомняме, че разкриването на тези работни места стана възможно след като Министерството на околната среда и водите предприе редица действия за реализиране на рационални идеи, предложени и обсъдени в Министерски съвет и междуведомствената работна група, създадена със заповед на министър-председателя. След предприети разговори между вицепремиера Томислав Дончев и Управляващия орган на програмата са отстранени всички пречки за наемане на лица от Областните администрации по линия на „Подкрепа за заетост”, чието изпълнение е до края на 2015 г., а бюджетът й е увеличен , за да бъде удължен периодът на субсидираната заетост и удовлетворяване исканията на работодателите.

Общият брой на разкритите за област Ловеч работни места по тази програма е 430, като останалите 258 работни места ще бъдат в реалния сектор, като работодателите от областта са кандидатствали за тях през март. Тези искания, които тогава не са били удовлетворени, сега ще получат тази възможност до изчерпване на местата.

 

2 коментара

  1. Хайде сега тези 10 души назначени в Ловеч да вземат още от днес да свършат нещо по почистването на шахтите, затлачени с окосена трева като за начало, но още от входовете на Ловеч, а не да се въртят по центъра!

  2. Ех, от днес! А вчера имаше такава нужда точно от специалисти по защита от бедствия. Тя нашата стана “след проливен дъжд качулка”. Нищо, тъкмо ще им изтекат тримесечните договори и отново идва дъждовен сезон.

Comments are closed.