kazarma107152С писмо до кмета на община Ловеч областният управител д-р Мадлена Бояджиева настоява за незабавна реакция по трайно обезопасяване на оградата на казармата в Ловеч. От много време голям участък от нея е силно наклонена към тротоара, но след поройните дъждове тези дни вече е опасен, констатира комисия от Областна администрация.
Зам.-областният управител Драгомир Кавалски и експерти направиха оглед на място след получен сигнал и установиха, че действително оградата на имот № 43952.506.8387, находящ се на бул.“България“ в Ловеч е опасна за преминаващите по тротоара пешеходци. В тази връзка се сигнализираха органите на РД ПБЗН, които временно обезопасиха участъка със сигнална лента.
kazarma107151„Предвид създалата се изключително негативна аварийна ситуация е необходимо спешно да предприемете незабавни действия за трайно обезопасяване на оградата”, се казва в писмото на областния управител.
Съгласно разпоредбите на чл.195 и чл.196 от Закона за устройство на територията, в компетенциите на кмета на общината е въз основа на решение на комисия, назначена от него, да издаде заповед за премахване или поправяне и ремонтиране на строежи, които крият опасност за здравето или живота на хората, в интерес на сигурността, безопасността на движението, здравеопазването, хигиената, естетиката, чистотата и спокойствието на гражданите.

1 коментар

  1. Зам.-областният управител Драгомир Кавалски и експерти направиха оглед на място след получен сигнал и установиха, че действително оградата на имот № 43952.506.8387, находящ се на бул.“България“ в Ловеч е опасна за преминаващите по тротоара пешеходци.

    В интерес на истината оградата беше опасна и когато бе държавна собственост. Малко гадно е да прехвърлиш на някого имот, който самият ти си оставил да се саморазруши и да започнеш да се заяждаш след това с новия собственик.
    Няма нужда някакъв селски бек от Тетевен, с неясни функции и задължения срещу доста дебела заплата, особено да нищоправенето си, безделник-паразит, да да идва и да гледа нещо, което от години е ежедневие за хората от района. Ако заплатите на двама подобни лемура бяхя насочени към оправяне на оградата, проблемът отдавна щеше да е решен. И с оградата, и с паразитите на бюджетната ясла.

Comments are closed.