ekomisiq1006161На 9 юни в залата на Младежки център към сдружение „Екомисия 21 век“ се проведе редовно Общо организационно събрание на Областен младежки съвет Ловеч. По време на събранието бяха представени проведените младежки инициативи по общини, свързани с отбелязването на 9-ти май – Ден на младежкото самоуправление , 17-ти май – Национален ден на спорта и 1 юни – Ден на детето.

При обсъждането на бъдещи общи за мрежата инициативи, беше акцентирано на европейския опит в осигуряване на младежките политики. Като потвърждение за това бе изнесена презентация за представяне на Европейска доброволческа служба от Юстина Скрупските, доброволец от Литва по проект „Свеж живот” на сдружение „Екомисия 21 век”.  Тя бе част от кампанията „ЕДС20” и  обърна внимание на това как доброволчеството развива нови умения и дава нови възможности и породи голям интерес след присъстващите млади хора, като по този начин стана посланик на идеята за популяризиране на доброволчеството и разкри нови хоризонти сред младежите на територията на Област Ловеч.

 

Областен младежки съвет Ловеч е неформално, доброволно обединение на младежи, което координира усилията на участващите в него представители за осъществяване на взаимодействие между тях и държавната власт, както и за ефективно решаване на младежките проблеми. Съветът работи от 2015 година на територията на Област Ловеч за стимулиране на интеграцията и социално присъствие на младите хора в живота на общините, за подобряване условията за живот, обучение и развитие на потенциала на младежите от региона.