obs2506151Павлин Иванов

За съжаление, но както обикновено, важните новини не могат да бъдат намерени на страницата на Общински съвет Ловеч, за сметка на безобидните за кмета решения. Този път обаче, новината не е лоша за обществото, а е в интерес на младите хора в Ловеч.

На своето заседание, проведено в четвъртък, със смазващо мнозинство, съветниците се противопоставиха категорично и недвусмислено на намерението на кмета Казанджиев да изгони над 560 деца и младежи от сградата и да превърне Младежки дом в музей.

Проблемът с кметската визия за бъдещето на сградата не е от вчера. Темата разбуди обществото и инициативна група внесе искане в Общински съвет Ловеч, Младежки дом да запази функциите си като място, в което много млади хора намират истински дом за своите дейности.

obs2506152Радващо е, че макар и в края на своя мандат, местния парламент се обедини в защита на добра обществена кауза срещу поредното, меко казано неуместно, намерение на кмета Казанджиев.

Предложението на Инициативната група беше внесено за разглеждане от постоянната комисия по образование и култура, която отдавна защитава тезата, че преназначението на дома не трябва да се променя.

Със свои изказвания, председателят на комисията Радослав Хитов, Доротея Цанкова, Иво Райнов, както и съветниците Валя Митева, Пламен Сейзински, Георги Митев, Ирина Митева, Срацимир Петков, декларираха категоричната си подкрепа за запазването на Младежкия дом в Ловеч, приоритетно за младежки дейности.

Въпреки обясненията на кмета Казанджиев, както и на главния архитект Силвия Средкова, че сградата е много подходяща за музей и че вече е възложени проектирана?!?!, ловешките съветници с 29 гласа ‘ЗА’, 1 ‘Против» и 2 ‘Въздържал се», на практика спряха изгонването на младите хора от Младежки дом и превръщането на сградата в музей.

 

Изгледайте видеото от самото заседание. Повярвайте, интересно е!

1 коментар

Comments are closed.