prokurteteven508161Районна прокуратура – Тетевен e внесла в съда обвинителен акт срещу баща и син, повредили чужд автомобил и извършили хулигански действия в село Глогово.

Обвинението срещу Пламен У. и Стамен С. е за това, че на 27 февруари тази година в с.Глогово, област Ловеч, около 16.00 часа, в съучастие като извършители, пред дом на ул. „Хр. Ботев“ № 138, противозаконно повредили чужда движима вещ – микробус „Фолксваген LT28“, собственост на Младен Р., като с метални палки счупили предно и странично стъкла, предни фарове и мигачи, страничните огледала и декоративна решетка на преден капак, с което причинили вреда на стойност 640.20 лева.

Пламен У. е обвинен и за това, че на 27 февруари и на 29 февруари в с.Глогово, при условията на продължавано престъпление, извършил действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 27 февруари след 16.00 часа, на ул. „Хр. Ботев“ пред домове № 138 и № 120 и на ул. „Хр. Смирненски“ пред дом № 1, е извършил непристойни действия изразяващи се в агресивно и арогантно поведение, викове и нанасяне на удари с метална палка по микробус марка „Фолксваген LT28“, собственост на Младен Р., отправяне на закани за саморазправа към Румен А. с изразите: „ще го утрепа“, имал арогантно поведение към полицейски служители от РУ МВР – Тетевен, като отправял към тях обидни изрази, псувал и отправил закани и обиди към Младен Р. и Аксиния Р. „ще ви ликвидирам.., ще ви очистя“, както и към събралите се хора. И за това, че на 29 февруари., около 09.00 часа, на ул. „Хр. Ботев“ пред дом № 63, е извършил непристойни действия изразяващи се в провокативно поведение при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“, предизвиквайки пътнотранспортно произшествие с автомобил „Рено Меган“, управляван от Румен А., като имал агресивно и арогантно поведение и отправил към него обиди думи, псувни, закани за саморазправа и заплахи „ще те убия, … тебе и цялото ти семейство ще ви очистя“, отправил обиди към Кмета на населеното място и към полицейски служител. Действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Деянията са извършени в резултат на постоянна вражда между две семейства, живеещи в с. Глогово.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.