Няма критични нива на реките и опасност от наводнения след интензивните валежи през последните дни.

По данни на Оперативния център към ОУ на ПБЗН в област Ловеч нивото на р. Осъм при Троян е 100 см, а при Ловеч – 120 см при критични ниво за тези участъци 350 см.

При Тетевен р. Вит е с ниво 152 см при критично за този участък около 300 см. При Черни Вит нивото е 82 см при критично 190 см.

По информация на Оперативния център наводнени дворове е имало на 27 май в с. Глогово и Градежница в община Тетевен. На 28 май Областно пътно управление е почиствало пътя за с. Дивчовото и с. Черни Вит от камъни, като след приключване на работата служители на РС ПБЗН – Тетевен са измили пътното платно. На 28 май РС ПБЗН – Тетевен пък са съдействали изтеглянето на закъсал любител на рафтинг по р. Вит в местността „Дълбоки дол”.

През почивните дни редовно е подавана информация на областния управител Георги Терзийски, който е поддържал връзка с кметовете на общините в готовност да се подпомогне работата им при кризисна ситуация.

Временно ще бъде нарушено водоснабдяването заради мътните води на извор Златна Панега в гр. Луковит и селата Румянцево, Петревене, Тодоричене и Беленци. Актуална информация по този въпрос ще се публикува своевременно на сайта на ВиК – Ловеч.