siteobshtina2707151Как да се информираме за обществено обсъждане след като няма данни?

Павлин Иванов

Итернет сайта на Община Ловеч е официалното място, от което трябва да можем да се информираме за всички важни за нас, жителите на община, документи, обяви, съобщения, дори за евтините и сладникави кметски новини. Би било чудесно, но не е.

На сайта четем, че е публикувано съобщение „ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ по чл.62а, ал.3, т.2 във връзка с чл. 127, ал.1 от ЗУТ“ и кратък текст със следното съдържание:

„На основание чл.62а, ал.3, т.2 във връзка с чл. 127, ал.1 от ЗУТ Община Ловеч съобщава, че на 14.08.2015 г. от 13.30ч. ще се проведе в заседателната зала на Община Ловеч обществено обсъждане относно изменение на общия градоустройствен план на Ловеч в зоната предвидена за градски спортен комплекс и озеленяване и изменение на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) за урегулиран поземлен имот II, отреден „За градски спортен комплекс“, урегулиран поземлен имот V, отреден „За хипермаркет“ и урегулиран поземлен имот VI, отреден „За търговски обекти“ от кв.314 по общ градоустройствен план на град Ловеч.“

siteobshtina2707152С интерес кликаме върху заглавието с надеждата да се запознаем подробно с предмета на обсъждането. Дано да видим поне на коя дата ще бъде, ако не друго.

Греда!

Отваряне ни се списък с обявления, но това, което ни интересува липсва! С информираността до тук!

Многократно съм поставял въпроса за непълната информация и неработещи линкове към важни документи на общинския сайт. Явно за администратори и ПиАр-и е по-важно да поддържат личните си проекти.

Публична тайна е, че два от ловешките новинарски сайтове се поддържат и захранват от служители на Община Ловеч и то в работното време на администрацията.

Хайде другарите, вместо да си изкарват пари от нелегален часпром, да вземат да си свършат работата, за която са назначени и за която жителите на общината им плащат и то добре!

Ако не им пречи много на бизнеса, разбира се!

2 коментара

  1. Те от тази управа не могат да наредят тревищата и плевелите в парк Стратеш да се премахнат, и да сменят изгорелите лампи на цветното осветление на покрит мост, и на колко още места е пълен мрак, та камо ли да се сетят за един сайт.

  2. Преди няколко седмици отидох в общината, за да коментираме предложение от името на ПП Глас Народен… След като си поговорихме (и аз спрях да си държа главата) бях убеждаван, че нямат право да минат на друг OS, освен Windows, защото нямало поддръжка… Всички форми на Linux (безплатни и платени) по принцип имат поддръжка 🙂 нищо… някой обаче знае ли, че платформата, на която е базиран сайта на общината не се поддържа от няколко години 🙂 дори мислех да го ударя – за да им покажа, че са далеч от истината, но се отказах в името на обществото… надявам се общинарите също да помислят за обществото и да погледнат на сайта на общината като формат на прозрачност, а не като на задължително никому ненужно занимание…

Comments are closed.