Обявиха резултатите от ХХ-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда „Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап“, което се проведе в Ловеч на 21 и 22 април. При отборите на първо място са представителите на НПМГ „Акад. Л. Чакалов“ (София) с 86.63 точки, следвани от СМГ „ П. Хилендарски“ (София) с 76.87 точки и ПМГ „ В. Друмев“ (В. Търново) с 73.56 точки.
Индивидуалните победители са подредени така:
На първо място е Явор Георгиев Пеев от НПМГ “Акад. Л. Чакалов” (София), 10 клас, с 92 точки, второ място е за Кирил Теодоров Тошев от НПМГ “Акад. Л. Чакалов”, 10 клас, 91,3 точки, и две трети места за Ралица Веселинова Златанова от ПМГ„Васил Друмев” (Вeлико Търново), 12 клас, и Йоана Руменова Чорбаджийска от НПМГ “Акад. Л. Чакалов” (София) 12 клас – и двете с 91,0 точки.
Домакините от ПЕГ”Екзарх Йосиф I” бяха представени от Трифон Трифонов Попов, 11 клас, който постигна 78,3 точки.
В състезанието участваха 132 ученици от цялата страна, които формираха 11 отбора по шестима и отделно имаше 66 индивидуални състезатели.
Награждаването стана на 22 април в слънчевия двор на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, Емилия Григорова, главен експерт в МОН, д-р Иваничка Буровска, старши експерт в РУО и директора на ПЕГ Радослав Хитов.
Кметът Корнелия Маринова, която връчи първите награди, поздрави всички участници с успешния финал на състезанието. Тя подчерта колко е важно то за проверка на знанията, как дава увереност в собствените сили и възможност да се сравняваме с постиженията на национално ниво. Винаги сте добре дошли в Ловеч, завърши словото си Маринова.
Тържественото откриване на състезанието по химия и опазване на околната среда стана на 20 април вечерта в Ловчанско читалище „Наука-1870 г.” с участието на зам.- кмета на Община Ловеч Венцислав Христов, Еленко Начев – началник на РУО-Ловеч, и други официални лица.

1 коментар

  1. И на тримата ученика от НПМГ преподава учителят по физика Христо Пеев, възпитаник на ПМГ, който лично ги е инструктирал за Ловеч.

Comments are closed.