Зоопаркът в Ловеч в цялата му прелест и богатство е показан в нов 30-минутен филм, произведен от AGRO TV и разпространен в канала Ютуб. Във филма се показва подробно какви животни обитават втората по-големина у нас зоологическа градина, кои са най-новите обитатели и какви промени се очакват.  Тук се отглеждат  около 450 животни от около 70 вида, като сибирски тигри, лъв, ягуар, едногърба и двугърба камила зубър, бизони, маймуни, елени, мечки, птици и много други. За всички тях се грижи персонал от осем души.

За всичко това подробно говори управителят д-р Ивайло Станков:

„Община Ловеч има проект за цялостна рехабилитация на зоопарка, проектът е изключително атрактивен, в момента се търси финансиране – ако не за целия проект наведнъж, то поне за поетапното му изпълнение. Чрез него се приближаваме до естествената среда на животните. Освен това площта се разширява с още 30- 40 дка, тя ще бъде разделена на континенти с характерните животни за всеки от тях,  предвиждат се атракциони , може да стане обучителен център“.

Защо ловешките мечки не спят зимен сън, кога ще има жирафи и други подробности виж тук. https://www.youtube.com/watch?v=4adlZy0xIos

6 коментара

  1. Много се радвам да прочета за доброто развитие на зоопарка, който беше открит когато бях малко момиче. Браво на директора на зоопарка за умелото и умно ръководене на тази гордост за родния ми град! Желая бъдещи успехи!

Comments are closed.