Нов съветник ще положи клетва на заседанието на Общинския съвет – Ловеч, на 25 януари, четвъртък, на овакантено място поради кончината на съветника Пламен П. Петков. По предварителна информация това ще е д-р Силвия Тулева.

Още 20 точки влизат в проекто-дневния ред на четиридесетото заседание, според утвърдената покана от председателя на ОбС Петър Цолов.

Заседанието започва от 10.00 часа в заседателната зала. Най-важната точка е обсъждането и гласуването на проекто-бюджета, капиталови разходи на община Ловеч за 2018 г. и актуализирана тригодишна бюджетна прогноза за местни дейности 2018-2020 година. Докладчик е  Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.

В проекто-дневния ред влизат и шест питания на общинските съветници Минчо Казанджиев, Александра Енева, Данчо Заверджиев, Станимир Стоянов, Страцимир Петков и Доротея Цанкова.

За обсъждане са включени още отчет на дейността на кметството в село Абланица за периода 01.11.2015 – 31.12.2017 г., както и одобряване на план-сметката за разходите през 2018 г., необходими за предоставяне на услуги по сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждане на битовите отпадъци в депа или други съоръжения и чистотата на териториите за обществено ползване в Ловеч и 34-те населени места в общината.