qblanica1112131Заместник-министъра на образованието Атанаска Тенева откри компютърен кабинет в СОУ „Васил Левски“-Ябланица. Придобивката включва 15 работни места и два сървъра. На откриването присъстваха зам.-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова, кметът на Ябланица инж. Иван Цаков, директорът на училището Владимир Василев, представители от образователния сектор и общински съветници.

Кабинетът е на стойност 13 750 лв., финансиран от проект  „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в образованието“ и 5000 лв. собствени средства. „За мен, като учител, винаги е било важно децата да са в крак с информационните технологии. Съвременният свят се развива с бързи темпове и  такива придобивки ни правят част от него.“ Така Цецка Димитрова приветства новата придобивка на училището в Ябланица.

2 коментара

  1. “Microsoft обяви, че се присъединява към образователния проект Fatih на турското правителство. Инициативата предвижда оборудване на училищата с таблети и създаване на научно-технически център за разработки в областта на таблетите.
    В рамките на проекта 42 хиляди училища в Турция ще получат таблети и големи монитори. Условие за сключване на сделка с правителството е компанията да създаде в страната научно-технически център.
    Софтуерната корпорация се надява да спечели търга за доставка на 15 милиона таблети за училищата, които ще заменят традиционните учебници, както и дъската.
    „Планираме в рамките на проекта Fatih да създадем в Турция лаборатория за научни изследвания и развитие”, съобщава пред Хюриет Дейли Нюз генералният мениджър на Microsoft в Турция – Тамер Озмен.”
    http://technews.bg/article-37747.html#.UqlH4NJdVCa
    …………………..
    Слушаме управниците и техните пи ар глупости, а светът около нас бяга напред. Преди няколко дни “безценни” съвети за образованието даде един провален бивш президент. Провален, защото бе добре дошъл единствено в страни от третия и четвъртия свят, което още повече изолира през последните десетина години България от нормалните държави.
    П.П.: Таблетите сами по себе си са триизмерни, модерна работа!

  2. Е,и? Разбират ти прасетата от кладенчова вода…
    Да оправят най-напред учебниците, че там нещата са трагични и никакви компютри и високи технологии няма да спасят положението. После да научат осмокласниците в подобни паланки, записани насила в училището, присъстващи в него в само в списъчния състав, но не и физически, поне да познават половината букви от българската азбука. Интересно как може човек да минава от клас в клас и да не може да чете, а притежава диплом за основно образование.

Comments are closed.