Както вече съобщих, от 25.10.2017 г., по-малко от две години след изборите и изхвърлянето на ДПС и БСП от властта, всичко се връща на мястото си. В Общински съвет Ловеч е укрепено ново мнозинство, включващо ДПС, БСП, Кирил Гумнеров, Нели Читинова, Ангел Заимов, Венци Петрушев.

Това става ясно от гласуването за нов борд на общинска фирма „ЕКО“ ЕАД.

Трите нови предложения бяха направени от „независимия“, влязъл с 74 преференции през листата на ПП ГЕРБ – Данчо Заверджиев, неясно кого представляващ в момента, Венцислав Петрушев, влязъл с преференции през листата на „Реформаторски блок“, но отдавна напуснал го и от Ангел Заимов, влязъл заедно с Кирил Гумнеров, през несъществуващата вече „Избор за Ловеч“ (каквото и да означава това).

Новият борд беше подкрепен мощно от ДПС и БСП.

За предложения от съветника Петрушев нов член на борда на „ЕКО“ и свързан с бизнеса с лекарства – Венци Трифонов, гласуваха:

  1. Ангел Заимов – преминал през движение „Днес“, „Избор за Ловеч“, група „Възраждане“, днес неясно кого представляващ
  2. Валентина Митева – БСП, чиито съпруг от екипа на Казанджиев работи все още спокойно в Община Ловеч
  3. Васил Володиев – БСП, съдружник на Венци Петрушев в „Евросейф“
  4. Венци Петрушев – към момента представляващ неясно кого, застраховател, съдружник със съветника от БСП Васил Володиев в „Евросейф“
  5. Данчо Заверджиев – към момента независим, влязъл през листата на ПП ГЕРБ. Заверджиев ту искаше „ЕКО“ да стане Общинско предприятие, ту подкрепяше всички кандидатури за да няма сърдити. Ту заплатите на борда трябваше да се намалят, ту нещо съвсем различно. Днес, в явно сътрудничество с БСП и ДПС, при това за пореден път, предложи близкия на Казанджиев шеф на селското сметосъбиране служител на Община Ловеч Валентин Пенчев и естествено, БСП, ДПС и „независимите“ го избраха.
  6. Доротея Цанкова – БСП. По времето на Казанджиев и двамата и родители работеха в Община Ловеч, а съпругът й и днес продължава да работи в „Ловчанско читалище Наука“
  7. Ертан Хасан – ДПС, назначен наскоро за началник на Общинска служба „Земеделие“. Бивш зам. Кмет на Минчо Казанджиев БСП и отговорен за финансите на общината. Съпругата му, мед. сестра, по времето на управлението му управляваше милионен социален проект.
  8. Кирил Гумнеров – дълга политическа биография, преминала през множество партии. Влязъл през „Избор за Ловеч“, бил в група „Възраждане“, днес неясно кого представляващ
  9. Лидия Нестрова – БСП
  10. Минчо Казанджиев – БСП, бивш кмет. Това лице, след като беше свалено, отново изгради мнозинство. Това е и причината отново, в следващите седмици, да бъде на фокус и да му бъде отделено особено внимание.
  11. Нели Читинова – влязла през РБ с преференции. Днес неясно кого представляваща. В Общински съвет твърдо с Венци Петрушев. Работила във фалиралата банка КТБ.
  12. Соня Караянева – БСП. До преди две години нейната сестра работила в „ЕКО“. Работи като Директор на детска градина.
  13. Станимир Стоянов – БСП. Бивш общински лидер на социалистите по времето на Горов.
  14. Страцимир Петков – БСП. Актуален ръководител на групата съветници на БСП в ОбС Ловеч.
  15. Теодор Арсов – ДПС. Наскоро съпругата му беше назначена в „Общински пазари“, от където идват и взаимоотношенията с Кирил Гумнеров и реципрочността в отношенията. Общински съвет подкрепи няколко сделки с имоти на негови близки.
  16. Цоло Гачев – за пореден път влязъл през БСП. Имаше кратко разногласие по времето на Казанджиев с него, заради намерението на бившия кмет да продаде „Стоматологията“ (в която работи съпругата на Гачев) на Георги Бенев „Кардиолайф“
  17. Юнал Мастънов – ДПС. Бивш зам. Областен управител на Милко Недялков БСП, по времето на правителството на Орешарски. Роднина на едно от страшилищата в мутренското минало на Ловеч.

За другите двама кандидати, гласуването е идентично, с изключение на подкрепата на Александра Енева ПП ГЕРБ, за предложения от Заверджиев и назначен от Казанджиев – Валентин Пенчев. В крайното решение пък, Енева е гласувала „Против“.

Същото ново мнозинство.

А в гласуването на самото решение, съдържащо всички подточки с избора на нов борд на „ЕКО“, с глас „ЗА“ се е отчела и независимата Цветослава Банева.

Скоро ще прочете и защо Минчовците и ДПС, отново са на кормилото на Ловеч, само две години след изборите, които загубиха.

Ето и самото решение с всички поименни гласувания: ТУК

 

11 коментара

  1. ТРЯБВА ДА СТЕ СЛЕПИ СЛЕД КАТО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ,НАЧЕЛО С МИНЧО НИКОГА НЕ СА СИ ХОДИЛИ И ПО ЦЯЛ ДЕН СА В ОБЩИНАТА ВЕРОЯТНО ДА ДАВАТ СЪВЕТИ НА ГРАДО НАЧАЛНИЧКАТА, И ЗА ТОВА ГРАДЪТ НИ ПРОДЪЛЖАВА ДА УМИРА !!!

  2. Гербери хайде вече да подбирате хора с Европеиски ценности ,а не с руски.

  3. E, това е вече друго!
    Тия материали ще се четат и коментират.
    Пиши така ако искаш да се посещава сайта ти!
    Общисните сводки не е нужно и ти да преписваш, всички я публикуват плявата на “общината”.

  4. За 100-тен път ще повторя, та да стане ясно: аз НЕ подкрепих нито един от кандидатите. Няма да избирам хора, които разчитат на лист хартия за да бъдат избрани. Докато не въведем конкурсна процесура, така ще е. Оп, ама тя е въведена, според една наредба. Трябвало да има промяна на устава. Ами ще има. До тогава, каквото и да напишеш за мен, то няма да промени факта, че не загуби достойно. Поведението ти не е достойно. И трета седмица мрънкане… Ми не е мъжкарско. Никак.

  5. Докато липсват ясни и точни критерии и конкурсен подбор на специалисти за длъжността, наместо поддържането на длъжности за наши и ваши винаги ще има потърпевши. Най-потърпевши от интересчийските заигравки са гражданите на общината. В съвета не се прави избор на директорски борд на дружество, а все едно кастинг за /дори не мога да го напиша/ – ти също си избран на този принцип, пък едва сега скачаш. Не, не си обективен, а засегнат – не държа на отговор

  6. Става нещо като във футбола: кой както и да играе, накрая все Минчо управлява ( все немците са първи).

Comments are closed.