Новият общински съветник Мариета Цветанова Цанкова положи клетва в началото на четиридесет и четвъртото заседание на 16 април в заседателната зала на Община Ловеч. По решение на Общинската избирателна комисия тя зае мястото на напусналия по собствено желание съветник Виктор Василев Стойчев.

След полагането на клетвата новият съветник бе поздравен от ръководството на общината, а от групата съветници на ГЕРБ Росица Маринова поднесе букет цветя.

Мариета Цветанова Цанкова е родена през 1978 г., работила е в различни ловешки фирми, издигната за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

В дневния ред имаше само една точка – ново обсъждане на решение №686/29.03.2018 г на Общински съвет  – Ловеч, върнато със заповед  № РД-07-44/03.04.2018 г. на Областен управител на Област Ловеч.

По време на заседанието бе внесено предложение от общинския съветник Данчо Заверджиев, който предложи върнатото решение да бъде прието отново. Това не бе прието с 15 гласа „За“, един  глас „Против“ и 9 гласа „Въздържал се“ при общо 25 присъстващи, а бяха необходими 17 гласа „За“.

Не бе прието и основното предложение, внесено от председателя на Общински съвет Петър Цолов. В него се казва, че на 04.04.2018 г. е проведено извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, на което материалите по дневния ред от същото са приети без участие на представителя на Община Ловеч, поради което отпада правната необходимост от приемане на ново решение на Общински съвет – Ловеч. Така че предложението за решение гласеше – отменя решение №686/29.03.2018 г. на ОбС – Ловеч, върнато със заповед на Областен управител на Област Ловеч.

За предложението гласуваха 12 гласа „За“, 12  глас „Против“ и два гласа „Въздържал се“ при общо 26 присъстващи – така че и това не бе прието.

Следващото редовно заседание на Общински съвет – Ловеч, се свиква на 26 април /четвъртък / 2018 година от 10,00 ч. в  заседателната зала на Община Ловеч.