oic_lovechДва двудневни семинара ще проведе Областен информационен център – Ловеч (ОИЦ) в началото на март тази година, на които ще представи пред заинтересовани лица новите възможности в подкрепа на образованието по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Целта на семинарите е изграждане на местен капацитет за управление на проекти в сферата на формалното и неформално образование чрез възможностите на Еврофондовете през периода 2014-2020 г. На срещите, освен възможности и предизвикателства през новия програмен период, ще бъдат представени и добри практики от вече реализирани партньорски инициативи на национално и международно ниво.

Първото събитие ще започне на 10 март 2014 г. в залата на Общински съвет – Ловеч от 13.00 до 17.00 ч. и ще продължи на следващия ден. Ден по-късно, на 12 март 2014 г., в град Луковит, в зала на хотел „Дипломат Плаза“, ще се проведе вторият двудневен семинар.

Гост лектори от България, Латвия и Австрия ще представят историята на успешни проекти, финансирани от европейските фондове и реализирани в партньорство от училища, други образователни структури и социални партньори в областта на формалното и неформално образование. Акцентът на срещите ще бъде поставен върху проектното планиране и проектната логика и ще илюстрира както добри примери, така и често срещани грешки в процеса на планиране.    

Поканени за участие са представители на общини, училища, извънучилищни звена, детски заведения, читалища, НПО и граждани, работещи в сектор образование. Срещите са открити за медии.