knigalevski1908141Историкът Младен Стоянов представя новата си книга „Левски – история и манипулации“ на 24 септември, сряда, от 18.00 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч.

„Левски е светиня, апостол, няма подобна личност като него в историята на България. Затова реших, че като историк трябва да осветя някои неща, които са или малко познати, или се спекулира с тях“, казва Младен Стоянов.

Идеята на автора е да проследи как Левски е “обсебен” главно след 9 септември 1944 г. от официалните историци, как съвремието връща стари тези, за да европеизира Дякона. Авторът се интересува и от отношението на църквата към Апостола. Интерес за историка Младен Стоянов представлява и темата как се заражда след Освобождението почитта към Левски и какво е било отношението на властниците към него оттогава до днес. Тези и още въпроси задава историкът Младен Стоянов, който е и автор на “Масонството, Българската революция и Левски“, на книга за Христо Иванов-Големия и на любопитно-историческото четиво “История с аромат на вино”.