Относно хода на ремонтите в централната градска част на Ловеч  в момента се изпълняват дейности по подземната инфраструктура в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до Градската градина, в това число площад  „Г.М. Димитров“, както и частта от Покрития мост до площад „Екзарх Йосиф Първи“. Това съобщи на пресконференция Николай  Стоянов, директор на дирекция “Техническа инфраструктура и околна среда” в Община Ловеч.

Ето какво по-точно каза той за дейностите в центъра:

„Под подземна инфраструктура имаме предвид улично осветление. Довършва се осветлението в Градската градина. След като обектът беше спрян, на 29 януари той е пуснат с Акт 11. Метеорологични условия  позволяват да бъдат извършвани част от строително-монтажните работи  и в момента на четири места се полагат настилки. Това са комплекс „Космос“, пл. „Г.М Димитров“ пред ОББ, Градската градина и пред сградата на Общината.

Беше направена организацията и за ул. „Александър Стамболийски“ за полагането на настилките, но в момента изчакваме, докато завърши реконструкцията на двора на училището.

Към момента изпълнителят спазва декларираните срокове.

Някои граждани и медии поставиха въпроси за забелязани дефекти в изпълнението. Става дума за монтирани плочки, които не са на едно ниво, както и за счупени плочки. Уточнявам, че става въпрос за участъка  пред хотел „Ловеч“ и на няколко места на площад „Г.М. Димитров“.

Тези настилки не са приети от Общината. На изпълнителя му бе обърнато внимание от строителния надзор, от авторския надзор и от нас като възложител, че дефектите трябва да бъдат поправени. Изпълнителят е поел този ангажимент.

Пред хотел „Ловеч“ изпълнителят имаше и друга задача, за се установи  как ще се държат  точно такива плочи  върху точно такава настилка, която е върху бетон. Това е пробен участък с ясната идея, че това ще бъде оправен.

Община Ловеч като възложител няма да допуснем некачествена работа на нито един участък.

Проектът е доста сложен, винаги може да се появят проблеми. Решаваме ги веднага. Стараем се ремонтът минимално да пречи на движението на пешеходците.

На някои граждани им прави впечатление, че се полага настилка, демонтира се, наново се полага. Така е в строителството, когато не се е получил необходимият резултат, когато не е достигнато качеството, което се изисква по проект. Ако трябва, ще се демонтира и ще се реди отново, докато се получи“, категоричен е Николай Стоянов.

15 коментара

  1. Кое е това комунистическо животно площад Г.М.Димитров?

    1. Георги Димитров и Г.М.Димитров са различни хора! Четете повече !

    2. Doncho Manov, начи този вторият, с тая визитка неговата, не е комунист казвате, тъй ли да Ви разбирам?

    3. Значи първо е агент на британските и югославските тайни служби и прави преврат срещу Царската власт, до тук си е национален предател, агент на две чужди разузнавания.

      След това, с помощта на югославските служби идва в България след 9 септември и “подкрепя мероприятията на новата власт”, до тук е цвете направо.

      А след като идеите му не намират почва сред другите комунисти, келемето намира дипломатическо убежище при американските служби и след “съюзнически натиск” напуска България!

      Значи човекът е чист като сълза, Doncho Manov.

      Да не забравяме, че след 10 ноември много комунисти в България стават капиталисти, но всичко е точно. Впрочем, едни пребоядисани управляват Ловеч и до днес.

      Е, на какъв човек има кръстен площад в Ловеч? На един незнаен боклук, агент на чужди държави и превратаджия. “Четете повече”.

    4. Това си е твое тълкование! Площада е прекръстен по време на демократичното управление на страната ! Когато едва ли някой би възхвалявал комунист! Но ти имаш свой прочит на нещата , разбира се имаш право на свое мнение!

    5. Възхваляваме чужди агенти и превратаджии, кръщават им се чак площади и кво ли не, пък дали е комунистическо или “демократично” управлението, какво значение има?

      Но както казахте, това е мое лично мнение. Хубав ден

  2. Както каза един от ваште на една тераса преди много години…”най-добре е да дойдат танковете…”

  3. Няма как да стане с евтини бетонови плочи.С пръдня боя не става.

  4. ГОЛА ВОДА ,ТОВА ДА НЕ Е УЧИЛИЩЕ ЗА НЕКАДЪРНИЦИ ! ТАКА ЛИ СЕ ХАРЧАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ?

Comments are closed.