nankov1903141В хода на преговорите по Общата селскостопанска политика на ЕС са направени над 8 800 поправки. Около 200 от тях са предложени от България в лицето на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел. Близо 70 от тях са включени и приети самостоятелно или видоизменени. Една от многото причини Мария Габриел да бъде номинирана и от област Ловеч за втори мандат в Европарламента. Това каза народният представител Николай Нанков на брифинг на 17 март по повод присвояване от ДПС на постигнатото в областта на земеделието.

На 14 март от трибуната на НС от името на парламентарната група на ГЕРБ народният представител Десислава Танева прочете декларация, провокирана от изявленията на Лютви Местан за политиките на правителството в сектор Земеделие и опита на управляващото мнозинство да заблуди българските граждани как протече процесът по договаряне на Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014-2020 година и кой защити интересите на българските фермери.

Нанков запозна медиите с позицията на ГЕРБ по въпроса и критиката срещу изявлението на ДПС лидера, че малките фермери ще получават 1 250 евро годишно по доброволна схема за подпомагане. Става въпрос за подкрепа на малките фермери от 500 до 1 250 евро годишно, но тази схема е направена с цел административното облекчаване на фермерите и мотивирането им да останат в малките населени места, които се обезлюдяват.

Обявлението на г-н Местан, че всеки стопанин със земя до 1-2 ха ще получава годишно 1 250 евро е напълно манипулативно и въвеждащо в заблуждение, а за политически цели – чисто предизборно говорене в навечерието на евроизборите, се казва в декларацията от ГЕРБ. Тази помощ не е константна величина, още по-малко е панацея за решаването на фундаменталния проблем на българското земеделие. И ако присвояването на направеното от ГЕРБ в земеделието от страна на Орешарски и ДПС е част от политическия манталитет на управляващите и често прилаган от тях инструментариум, то популистките рекламни лозунги за лесни пари за фермерите могат да предизвикат тежки икономически загуби за тях, ако на основание това говорене те вземат своите стопански решения, пише още в документа.

Прилагането на схемата е различно от това, което бе обявено. Няма как един фермер с един декар градина да вземе 1250 евро. Съгласно регламента става дума за стопанства между 5 и 60 декара и тази схема ще се заяви 2015 г. и първото плащане по нея може да стане след 1 декември 2015 г., при положение, че земеделците решат да се включат в нея. Ако го направят, след сложни изчисления държавата ще определи тяхното годишно плащане и те до края на програмния период повече няма да подават заявления, но няма да могат да участват в други схеми. Тази схема обаче няма да доведе до това, че земеделците с 1-2 декара градини да получават по 1 250 евро, се подчертава в декларацията на ГЕРБ, прозвучала от трибуната на НС, която Николай Нанков коментира.

16 коментара

  1. Отговарям ти на питането как цитирам ” ще се изрине посткомунистическата мизерия “,край на цитата.Ако си спомняш по време на летния опит за преврат срещу правителството на Орешарски,организиран и финасиран от кръга на Иво Прокопиев и Младен Михалев,та тогава в България дойде на посщение делегация на ЕНП,предвождана от заместничката на Катрин Аштън и включваща влиятелни политици от групата на десните в Европарламента.Те се срещнаха с представители на т.н.протестиращи,ранобудни,свиркащи с вувузели и т.н.Интересното е,че тази среща почти не беше отразена от медиите,с изключение на ТВ7.И знаеш ли защо? Защото на въпроса на правратаджиите,как да свалим това правителство им беше даден отговор – ами като сте толкова много,като сте цвета на нацията,като цяла България ви подкрепя,направете си една партия,спечелете изборите и управлявайте.По този начин отговарям на въпроса,който поставяш – ние,хората от левицата никога се смятаме за нещо повече от останалите,за разлика от вампирясалята ни десница,бъкаща от хора с мания за елитаризъм,превъзходство и чувство,че са единствени носители на морала

    1. Защо смяташ, че парите на Иво Прокопиев /виж, не потвърждавам или отричам дали това е вярно, само се опирам на твоето твърдение, вероятно разполагаш с платежни нареждания или ордери като доказателство, а не си стъпил с това твое твърдение на опорна точка ала Моника/ са по-лоши от тези,които ти и твоите събратя получавате от грабителите /политическата каста, кърлежът, в буквалния и преносен смисъл смучещ финансовия ресурс на държавата чрез многобройните схеми, достатъчно добре вече описани в малкото все още останали неподвластни на медийните монополисти източници/ на държавата ни? И това отговаря на въпроса ти за партията на моралните и знаещите. Те ще бъдат принудени да се изправят срещу огромния подземен и политически капитал /виж онова леке Барека и неговото обкръжение от човекоподобни, които, въоръжени с милионите на твоите хора са пуснати на арената със задачата да не допуснат именно партия от недоволни и морални граждани/, срещу монополната мощ на медийните магнати и техните протежета начело на полицейски и правораздавателни структури. Как мислиш, дали ще имат шанс в едни евентуални избори да получат достатъчно широка трибуна, за да стигнат до избирателите и тяхната подкрепа, за да управляват? Как се печелят избори в България, когато голяма част от гласовете са платени, включително от “левите” БСП /леви, леви, колко да са леви мултимилионерите , които я крепят финансово / и либералните им ортаци от ДПС? Вие опошлихте и корумпирахте тотално всичко около вас, сега давате акъл относно морала и неговото налагане в обществото. Нагличко, а, лемурски?

  2. мария габриел беше назубрила стратегията която си изработи Дачиан Чолош, когато се яви пред Евр.Парламент и кандидатства за длъжността си за председател на комисията по земеделие. >>>> Беше блестящ и ЕПарламент се спря на неговата кандидатура, а местните “преписвачите” , веднага назубриха идеите на човека и си ги пришихаза свои сред останалите аборигени тук и така минаха за месии сред “слепците”тук.>>>!!!!!!

    АААААа още ми е смешно<<< !!!

  3. хахах – мария габриел и земеделие- хахахахах – това ли е вица на седмицата??

  4. Само виртуален, за съжаление. Затова тънем в посткомунистическа мизерия, която не виждам как ще се изрине някога. Е, как да не е циничен човек при това положение? Особено малко след като научава, че поредната порция млади и умни деца /едни от най-умните в своя набор/ се устройват далеч от този град.. А дъртите комунета анонимно дават акъл и, видите ли, дори веднъж са благоволили да се съгласят с мен.
    Не ти искам нито жилото, нито меда. Достатъчно ми е, че те търпя толкова години да се “грижиш” за града, в който живеем.

  5. Съжалявам,че на коректно написано мнение,без лични нападки и обиди,получих циничен отговор.Знаете ли как наричат този сайт – ловешкия виртуален майдан

  6. Виждаш ли какъв парадокс дебелак,един път и аз да сам съгласен с теб.Практиката да се тича до София,че да изпросиш някой лев е от времето на Живков,за съжаление идеята да се даде повече финасова самостояленост на общините среща съпротива и от ляво и от дясно.В София живеят близо 2 милиона /реално/там са юридическите регистрации/ с малки изключения / на водещите компании.Дейносттта на тези фирми обаче е на територията на цялата страна.Срещу идеята на хора от левицата значителна част от данък печлба и данък общ доход да остават в общините има всеобщ консенсус.

    1. И как е, да не би да се изприщи? На твоята възраст не бива да правиш резки промени и да се вълнуваш, че ще спре моторчето.

  7. Та като плащате по сто лева за статия от държавната партийна субсидия, което ще рече от нас, данъкоплатците -не трябва да се коментира ли. Нали има такава опция? Не стига, че с чужда пита помен правите, ами искате да се радваме и да ръкопляскаме на лъжи и дебелоочие. Ставате вече смешни и с това ДПС. Вие, лицемери такива, обещавахте, че ще задържите тук младите хора, а избягахте преди тях в София и им дадохте пример как да го правят. Не останахте да работите за Ловеч, а се шляете по пътищата и коридорите на парламента, плетете интриги, въртите далавери, вземате грешни пари и ги ‘погребвате’ в бездънните си джобове. Поне да имахте срам от Бога. Няма неплатени сметки, но винаги ги плаща който не трябва. И вашите ще бъдат нечия карма.

    1. Г-н Колев или както и да се казвате, не знам какви са опорните ви точки в този час на деня, но манипулирате читателите. За мое съжаление, нито публикациите на ГЕРБ, нито тези на БСП, нито на друга партия са платени!
      Не бъркайте сайта с определен ловешки вестник.
      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

    2. Павлин Иванов или както и да се казвате, ‘опорните ми точки в този час на деня’ са съвсем като Вашите и също като Вас не манипулирам в момента никого. 🙂
      За съжаление сте, ако не Ви плащат наистина и различавам сайта от другите вестници, колкото и да не Ви се вярва.

    3. Че къде, ако не в коридорите на властта, най-добре може да се работи за града, респективно областта ни? В двора на село с мотиката ли, kolev? Всеки труд е важен и необходим, но големите неща за България се правят в София. Едно градче като Ловеч трудно може да се развива независимо и различно от страната като цяло.
      Всеки тича там, и кметове, и областни, когато имат нужда от допълнителни средства или защитават някой интерес.

  8. ати,
    Нали разбираш колко несъстоятелно е това, което пишеш… все едно е да пуснеш оная снимка на Казанджиев в алеята на Езиковата гимназия, ниско приведен с ръка на сърце пред Борисов в поза “вечно ще бъда твой роб”. Спрете се вече с тия евтини опити за внушения де, очевидно е как се втурвате в коментари само като видите снимката на Нанков и Маринова. В тоя сайт има и други публикации, не се усеща подобна активност под тях, разбирам, че ДПС ви постави в трудно положение, като иззе Ловеч от вас комунистите, и сега се шири във властта и в областна администрация, и в общината, ама вие сте си виновни, продадохте се за жълти стотинки! Оставете Милев на прокуратурата и дайте да видим има ли опция и други кметове да го последват, че много пари се погребаха в Ловеч например, пък по-хубаво не стана, нещо в града хора не останаха!

  9. Както се разбра вече, това е благодарение на “учебното помагало” Милен Милев, което помага не само на земеделието. Ако не вярвате – ето ви доказателство и снимки :
    http://gerb-lovech.org/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BF/

  10. Този освен да създавам пушиляк около себе си, не виждам с какво може да се гордее това момченце. Проследете кариерата му – топ специалист, но не се сещам по какво 🙂

  11. Това момче пише/или му ги пишат /пълни глупости,какви 70 предложения е внесла Габриел,какви глупости.Единственото,с което се свързва името и в Европейския парламент,е,че си сложи подписа под срамната декларация,за така нареченото “руско нашествие в Украйна” и попадна в достойната компания на Найджъл Фараж

Comments are closed.