gerbpres2205132Факт е, че в област Ловеч ПП ГЕРБ загуби изборите. Ние няма да говорим като други, че сме морални победители. Резултатът го показа – 787 гласа след БСП. С тези думи на областният координатор на партията и депутат от новото, 42-то Народно събрание Николай Нанков започна първата пресконференцията на ГЕРБ Ловеч след проведените на 12 май избори и преди той и общинският ръководител в Ловеч Корнелия Маринова да отпътуват за София за участието си в първото заседание на новоизбрания парламент, където двамата са вече народни представители от област Ловеч.

Благодаря на хората, които излязоха да гласуват, за радушния прием по време на предизборните срещи, за подкрепата  и конструктивния диалог през цялата кампания – на всички – на членове, симпатизанти и приятели, на хората от екипа, които работиха в кампанията.

Получихме неочаквано висок резултат в Троян. С малко, но в Ловеч също водим, в Априлци получихме голяма подкрепа и това е обяснимо. Неприятна изненада за мен бяха Луковит и Летница, от Тетевен не съм очаквал повече, така накратко Нанков коментира резултатите от изборите на 12 май, на които ПП ГЕРБ в областта загуби със 700 гласа.

След нашия анализ няма да повторим грешките. Факт е, че избирателната активност бе ниска, всички си даваме сметка от какво бе продиктувана тя, изключително благодаря на всички, които ни помагаха по време на изборите в цялата кампания, подчерта Нанков.

По думите му сравнявайки резултата на ГЕРБ от предишните избори и в съседните области, ние се справихме много добре. Резултатът, който партията постигна, е отражение веднъж на националната конюнктура, и на второ място работата по места, по общини. В последно време тя беше ползотворна, с изграждането на структури, приемането на нови членове, но не мога да не отбележа, че голям негатив за нас освен безпрецедентната черна кампания, която се проведе, беше и работата на нашите депутати в предишния мандат. Всеки си носи кръста, но резултатът на тези избори е атестат за тяхната работа, подчерта областният координатор, като поясни, че в цялата кампания „навсякъде по места хората ни питаха за тях, казваха „ние не сме ги виждали, не сме ги чували, не са правили приемни по населени места особено по селата”. Впрочем това се отнася за всички депутати от региона, не само за тези от ГЕРБ. Дано си вземем поуките и не повтаряме грешки на своите предшественици, пожела си Нанков.

Имаше хора, приближени до ГЕРБ, които по един или друг начин с действия или бездействия вредяха на нашата кампания и резултатът. На предстоящото областно събрание ще отчетем резултатите и ще си направи анализ защо са допуснати тези грешки. Както и да си начертаем пътя.

Няма да допусна обаче хора, които по един или друг начин с действия или бездействия работиха срещу ГЕРБ да търсят сметка, отговорност, и да критикуват, без да са направили нищо за партията като цяло и за постигането на по-добър резултат, подчерта още Николай Нанков. На въпрос кои са тези хора, той отговори, че имена ще каже след провеждането по места но общинските събрания, а после и на областното.  

Хубавото в изминала кампания е, че на всяко място, където отидохме, нещо създадохме, нещо оставихме след себе си, а на срещите с хората бяхме изключително положително и топло посрещани, бяхме градивни, позитивни и конструктивни, очаквах, но не и в такава степен толкова радушен и топъл прием – всяка управляваща партия си носи кръста и негатива от своето управление, това се отнася и за ГЕРБ. И въпреки това ние оставаме първа политическа сила.

Областният координатор подчерта, че „никой от общинските ръководители не прескочи добрия тон и етика по време на кампанията, така че специални благодарности и на тях”. Там, където се работи от избори на избори се допускат слаби резултати, там, където се работи ежедневно с хора, със структурите, целенасочено и градивно и резултатът е различен и то в положителен знак, каза още Нанков.

Думите му бяха подкрепени и от Корнелия Маринова, за която тези избори са първи в качеството й на общински ръководител.

Много хора не само в общинските центрове се включиха в кампанията, а това е предпоставка за разширяване на нашите структури, което е наша цел в бъдеще. Бяхме позитивни, гледахме хората в очите, а те пък си тръгваха от нашите срещи обнадеждени и изпълнени с позитивизъм – нещо, на което залагахме и ще продължим да залагаме и в бъдеще. Защото това, към което се стремим ние от ГЕРБ е да бъдем диалогични, конструктивни и позитивни, за да се случват нещата по начин, от които хората имат нужда. Не само да изпадаме в състояние когато опонентът трябва да бъде сринат, окалян и смазан, щото нямаме конструктивни идеи, с които да противодействаме, разви тезата си Маринова и благодари на всички членове на СИК и на Районната избирателна комисия. Тя обясни, че в изборния ден с Нанков са посетили много избирателни комисии в селата и общините, за да изразят уважението си към хората в тях, „защото след изключителния упрек, че едва ли не те ще станат съучастници в подмяна на вота, те се справиха отлично и заслужават две думи на благодарност”.

Областният координатор на партията акцентира върху перфектната работа на РИК, доказателство за което е полученото писмо от външните наблюдатели и ОССЕ, в което се благодари за откритата и прозрачна работа на комисията и съдействието в кампанията към всички наблюдаващи изборния процес тук.

В нашата работа като народни представители ще покажем на хората, че срещите ни с тях не са били само част от предизборната кампания, те ще продължат, хората ще бъдат информирани за всичко, което се случва в парламента, за нашата работа там, ангажираха се двамата нови народни представители от ГЕРБ.

В своята дейност като законотворец всеки народен представител трябва да търси широка обществена подкрепа. Другата функция е широкия обществен контакт, подчерта още Нанков.

Колкото и да се направи в първия ни мандат за Северозападна България, факт е, че той остана най-бедния. Освен обаче в инфраструктура, тук трябва бъдат насочени и инвестиции в реална икономика за адекватна и устойчива заетост. А и този район е с бързо застаряващо население – на това се дължи и резултатът на изборите, каза още той.

Като областен управител усетих в срещите си с министрите и разбрах какво е отношението към една област, която няма лоби от качествени народни представители – да познават проблемите на региона и да работят за интереса на хората от този регион. Това е важно и от обществено значение за областта е редно да работим в една посока, защо не да вървим ръка за ръка в името на област Ловеч. Когато става дума за местен проблем, там където е нужна сериозна подкрепа, е добре тя да бъде търсена и да се разширява кръгът на хората, които биха могли да помогнат, обясни Нанков в отговор на въпрос ще работят ли с народните представители от другите партии в името на Ловеч.

1 коментар

  1. Благодарим г-жо Маринова, малко са като Вас в Герб и мооого успехи в новото Ви начинание.

Comments are closed.