nankov1903141Основният политически курс, който се води от Областна администрация Ловеч, защитава интересите на ДПС. Така коментира на брифинг народният представител Николай Нанков, който е и областен лидер на ГЕРБ, реакцията на областния управител Милко Недялков в неговия вестник по повод изказване, че е издигнат на поста не от неговата партия БСП, а от ДПС.

„Подчертах, че това е широко коментирана тема в политическото пространство. Потвърждение за това е и начинът, по който е назначен главният секретар на ОА – от квотата на ДПС. Вие имате механизмите да извършите журналистическа проверка на този казус”, апелира Нанков, като подчерта, че дори няма да се спира на професионалните качества на бившия главен секретар и на настоящия.

„Човекът на ДПС е назначен без конкурс на непълен работен ден – 7-часов. Законът за държавния служител позволява нещо подобно. Той обаче третира случаите с назначаване на държавен служител на длъжността експерт, директор на дирекция, началник на отдел, главен секретар, но на действащ в момента държавен служител. Господинът по време на назначаването си не е бил държавен служител. Повече от година преди това той е бил освободен от работа в община Луковит”, обясни Нанков и призова медиите да реагират.

Като втори аргумент той изтъкна и къде в област Ловеч бяха насочени парите по инвестиционната програма на правителството „Устойчиво развитие на региони в растеж” – Малиново, Гозница в община Ловеч, но особено Глогово, Градежница, Галата, които получиха пари за спортни площадки с „много интересни стойности на проектите. Да, всички населени места имат нужда и заслужават, но концентрацията на финансиране в места с твърд електорат на ДПС е най-малкото очевадна – явно децата на Луковит и Априлци не заслужават според управляващите”. „Случайни работи няма. Вижте какви назначения се извършват в структури, не пряко подчинени на Областна администрация, но все пак държавни структури на територията на областта”, обърна внимание още Нанков и напомни, че преди да поеме към София бе областен управител и е наясно каква координираща роля има при определянето на политики в другите структури.

„Виждате колко кадри от ДПС заемат ръководни и не само ръководни постове в града на Левски. Държа да отбележа, че и двамата членове на ГЕРБ, които работят в ОА, са от най-добрите експерти в своите области и те не са назначени по времето на това управление, така че внушенията на областния управител Милко Недялков са манипулативни”, коментира още Николай Нанков.

По думите му подобни тенденции се наблюдават и в община Ловеч. „Преди година и половина бе променена структурата на общинската администрация. Тогава бяхме уверявани, че новата е най-добрата. Днес се оказва, че не била най-добрата, защото се предлага нова. В предишната бяхме уверявани, че тъй като имаме много социални услуги и сме най-социалната община, с най-много социални проекти, трябва да имаме дирекция, днес разбираме, че дирекцията отново се преобразува и става отдел. 4 човека от тая дирекция отиват в други дирекции – всичките в ресорите на коалиционния партньор от ДПС. Днес по-малко социални ли сме”, коментира Нанков приетата преди дни нова общинска структура на община Ловеч.

Обяснението е, че видите ли това сочи анализ по реализиран проект от община Ловеч по ОПАК за оптимизиране на структурата и повишаване на ефективността на администрацията в община Ловеч”. „Не познавам анализа, той не е публикуван, крие се и не мога да го коментирам. Но ако е вярно, че с 84 бройки се увеличават тези, финансирани с местни приходи и то преди избори възникват въпроси – кои са обстоятелствата, които налагат това – увеличило се е населението на общината ли, увеличили са се инвеститорите ли, наблюдаваме цялостно развитие на икономиката като темпове ли”, каза още областният на ГЕРБ и допълни, че е добре „да не се правят тези постъпателни движения към коалиционния партньор ДПС – ловчалии не го заслужават”.

„За мен това е организационна некомпетентност – промяна на структурата в средата на мандат не е най-добрият подход, особено в навечерието на избори. Силната намеса на ДПС в ръководството на общината е факт”, заключи Николай Нанков.

 

8 коментара

  1. Защо гледаш сламката в окото на другите,пък гредата в своето око не усещаш.Какво направи ти като областен управител при назначенията?При наличието на кандидати с образование и ценз за пиар на областна администрация ти предпочете да назначиш Елка Баръмова със средно аграрно образование.Малко да беше проучил щеше да знаеш как тя ходеше по фирмите да ни се моли за парички когато работеше за в.Стремление,а после материалите които се публикуваха водеха само до скандали и интриги.

  2. За областа не знам как е, но защо Минчо даде цялата власт и всичките пари на Ертан Хасан в общината. То бива благодарност дето му спечелиха ДПС и този мандат, ама то много нагло вече.

  3. Относно ситуацията в областна администрация, всичко с гл. секретар е вярно!

  4. Днес не е изненада желанието на Николай Нанков да са излага публично, като се има предвид колко ограничен е политическия му кръгозор. Но всеки има право да гони тавана на своята некомпетентност, да пробва колко са адекватни фантазиите му. Едва ли някой го приема сериозно с веригата “БКП” на краката, която е видима във всяко изречение, което казва. Липса на интелигентност, предвидливост и умение да вижда напред във времето ще скъса връзките му с Борисов и Цветанов много скоро. Той залага на махленажа, на публичните крясъци, поръчкови писания и словоизлияния, с което уронва невъзвратимо имиджа си на човек със стабилна емоционална култура и психика. Залага на интригата, инсинуациите и злостните нападки, без да си дава сметка, че победителите в политиката печелят не заради онова, което казват в предизборната кампания, а заради онова, което са правили преди нея. В “Нанковия политически актив” няма нищо, с което може да се гордее. Относително успешните му интриги , когато получи висок партиен пост и място в парламента създадоха измамното усещане, че може да прекоси “морето” с навити до глезените крачолино, но е достатъчно да погледнеш какви пресконференции и изказвания прави, за да видиш, че зад “политика” стои един завършен и безскрупулен интригант, който прави с видимо удоволствие онова, срещу което уж се бори.

    1. А какво ще кажеш за отдавнашните публични твърдения на Корнелия Маринова, че Община Ловеч се “турцизира”? Това истина ли е, или внушения? Какво цели с това?

    2. Кой? Кой от политиците не е манипулатор, интригант или махленско плямпало, без значение от партийната му принадлежност? Кой ве…??? Едно име искам да чуя, не две или три… Кой е тоя/тая/ достоен човек, който казва нещата , такива каквито са в действителност, реалните неща от живия живот.

    3. Достойниятят политик е Милко Недялков, а не еднодневката Нанков! ” Аз не казвам, че трябва да се обичаме и да работим без конфликти. Работи се понякога със сериозно напрежение, но се опитваме да доведем всичко до спорове на принципна основа. Не допуснахме в предишния мандат конфронтация между общинската администрация и общинския съвет. Но ние бяхме добър коректив и в много от случаите контрольор в работата на администрацията. Неслучайно една от комисиите беше по контрол на решенията. Така че, който казва, че трябва да работим в синхрон, се лъже. Трябва да работим заедно и в общата работа да се ражда истината.”
      http://www.bgsever.info/interwu/2008/06-Milko%20Nedjalkov.htm

    4. Въпрос към първия Анонимен – извинявайте, това, което сте публикували, какво общо има със статията и най-вече с фактологията, изнесена от г-н Нанков?

      Разбирам, да направите друг “прочит” на фактологията, да я оборите дори като несъществуваща – това да. Ама да правите “творчески портрет” на Нанков, което няма нищо общо нито със статията, нито с позицията му по въпросът – с това съвсем заприличахте на един “виден” троянски “журналист” и сайтчето му, където като им напишех кой колко и от къде е краде и съсипва – коментарите са за моят ръст, тегло и подобни. Пълна идиотщина от нискочели примати.

      В същото време никой не коментира един друг депутат от ловешка област. За полуобразования Продавач на дини става въпрос, който никой не е чувал и никой не го знае какво прави като депутат от тази област. Възможно да е преместил сергията с дините от Орешак в градинката пред НС – ама и това не знаем.

      След като не приемате Нанков “на сериозно”, предполага се, че приемате Продавача на дини на сериозно. Няма лошо!

Comments are closed.