obs3105131Доклад за приемане на решение за прекратяване на публичния търг с явно наддаване за приватизация на ресторант „Ерфурт“ ще обсъдят на заседанията си постоянните комисии по общинска собственост и по правно-нормативни въпроси. Той е на председателя на комисията, назначена със заповед на кмета за разглеждане и оценяване на подадените предложения за провеждане на търга, общинския съветник Георги Митев.

От протокола на комисията става ясно, че няма закупена тръжна документация и няма подадени предложения за участие в търга, проведен на 17 август т. г. Съгласно Наредбата за търговете и конкурсите органът за приватизация – общинският съвет, може да вземе мотивирано решение за прекратяване на публичния търг с явно наддаване. Това е и предложението на комисията, изразено в доклада на Митев.

Решение за откриване на процедура за приватизация на ресторант „Ерфурт“ чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване общинският съвет взе през юни т. г., като определи начална тръжна цена в размер на 554 800 лв без ДДС.

1 коментар

Comments are closed.