На 20 май в Европейската нощ на музеите, всички които се включиха в проекта „Ние в нощта на музеите“, посетиха заедно със своите велосипеди музейните експозиции на Регионален исторически музей Ловеч, а именно Музей “Васил Левски”, Етнографски комплекс “Драсова и Рашова къщи”, Музейна сбирка “Атанас и Васил Атанасови”, Ловешката средновековна крепост и Къкринското ханче.

Не всеки от участниците се осмели да достигне с велосипед до Къкринското ханче, което бе първият посетен обект на Регионален исторически музей. Чудесното време и топлото посрещане с пита и шарена сол от нашите приятели от сдружение „Заедно за Къкрина“ за което им благодарим, ни направиха напълно удовлетворени от пътуването до там.

Вечерта на 20 май и малки и големи получиха своите специални тениски за събитието и посетиха останалите обекти и музейни експозиции. По-малките деца бяха придружени от своите родители, а накрая на вечерта домакините от РИМ-Ловеч им раздадоха специални подаръци.

Ние от сдружение „Зона Ловеч” благодарим на всички вас, които взехте участие в това събитие, което се провежда за втори път в нашия град. Радваме се, че бяхте с нас и ще ви очакваме отново.

Благодарим и на всички от Регионален исторически музей – Ловеч, за отзивчивостта и разнообразието, което ни предлагат в нощта на музеите.

Надяваме се тези които са се докоснали до музейните експозиции отново да ги посетят, да разкажат на своите приятели за тях и да заведат своите гости, когато дойдат в нашия град.

Това бе един проект на сдружение „Зона Ловеч” съпътстващ инициативата Европейска нощ на музеите, подкрепен от Регионален исторически музей Ловеч, Велоклуб “Пресечената скала”, Балканвело АД и финансиран по програмата за младежки дейности на Община Ловеч.