протестПавлин Иванов

Делян Пеевски е готов да се оттегли?! Аз съм готов да ходя на „седенки“ докато се оттегли и цялото сбъркано в зародиш правителство на Орешарски и подкрепящата го тройна коалиция!

Ако другарите и техните приятели от ДПС и АТАКА все още не са разбрали – протестите и седенките са срещу техният начин на мислене и действия. В България, за първи път от много години младите, образованите, мислещите и свободни хора скочиха на обидната за всяка държава политическа клика.

На улиците излязоха не отчаяни, обезсърчени и потиснати хора! Навън по площадите качеството вече е различно!

Всички, които са навън са достатъчно мотивирани, защото имат кауза. Това, което за българските партии е непонятно. За разлика от предишните протести, няма нужда да се плаща на никого за да излезе и изрази своето мнение. Не е нужно да се прозвъняват десетки телефони за да се съобщи заповедта. Няма нужда и от обяснение ЗАЩО.

Моето лично мнение е, че това е краят този дълъг и тежък преход. Битката за ценностите и устоите на държавата е решаваща за продължилата вече 23 години война на политиците срещу народа.

От едната страна застанаха червените капитали, комунистите от БСП, ДПС, АТАКА и техните приятели. Организирано заеха последният си боен ред. Редът на миналото!

От другата страна е настоящето и бъдещето. Хората изповядващи демократичните ценности на нормалният свят. Да, ние все още не сме обединени. Все още различията са повече от общото.

Но!

От вчера всичко се промени. Най-радващото е, че дори умерената и очевидно по-умна част от БСП вече разбра, че така повече не може.! Предстои това да бъде открито и във всички партии, които имат претенции да водят нацията.

За пореден път съм длъжен да споделя моят личен интерес, а надявам се и на повече българи: имам интерес във всяка партия умните, образованите, можещи и знаещите да излязат напред и да поведат страната. Знам, че в БСП, ГЕРБ, ДСБ, СДС, АТАКА … навсякъде има точно такива хора.

Когато това се случи, а това ще бъде скоро, ще има истински дебат за целите и  пътя – къде искаме да отидем всички заедно и по какъв начин. Това е моят личен интерес.

Дотогава, „седенките“ и протестите ще продължат! Време е да приключим веднъж и завинаги с миналото!

Тази вечер в 18.30 часа, аз отново ще отида в центъра на град Ловеч за да се срещна с приятели и непознати. Днес от 18.30 часа на центъра в Ловеч “седянката” продължава. Лицето Пеевски беше избрано с гласовете на БСП и ДПС . Кабинетът Орешарски беше избран от тройната коалиция на БСП, ДПС и АТАКА.
Нека и те бъдат готови да се “оттеглят”. Веднага!

Ще цитирам един мой приятел:

“Ние бавно и полека осъзнаваме какво оръжие държим в ръцете си – нашата солидарност като народ! И вече знаем как да го използваме.”

Ще се видим довечера