ketaring2104161На извънредно заседание на Общински съвет –Ловеч, днес, 01.06.2016 г., не се прие предложението за отмяна на обявената обществена поръчка “Приготвяне и доставка на храна в готов вид за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години, посещаващи детските заведения на територията на община Ловеч”, съобщават от пресцентъра на администрацията в Ловеч. Това стана след почти тричасово обсъждане и следното гласуване: „За“ – 10 гласа, „Против“ – 12 гласа и „Въздържал се“ – 6 гласа.

До сесията се стигна след като групата съветници от БСП и двама независими внесоха  на 27.05.2016 г. искане за свикване на извънредно заседание. В залата присъстваха  и активисти от Местната гражданска инициатива (МГИ), директори на детски градини, представители на БАБХ, РЗИ и други граждани.

Още по време на дебатите стана ясно от изказване на общинския съветник Кирил Гумнеров („Възраждане“), че Общинският съвет няма законово право да отменя обществената поръчката, тъй като това е само в правомощията на кмета на Общината и администрацията. Той посочи: „Събрали сме се 30 човека тука и правим пиар на два-трима, които са решили да яхат вълната на недоволството“.

Това твърдение предизвика гневна реакцията  сред опозицията в лицето на БСП, които твърдяха, че обществената поръчка е приета „в пълна тъмнина, че няма мотиви да се разруши сегашната работеща системата с детските кухни и да дойде една подозрителна“.

Общинските съветници от ГЕРБ и РБ се изказаха в подкрепа на новата система за доставяне на храна, която влиза от началото на 2017 г.

Представители на РЗИ и БАБХ, както директори на детски градини, се изказаха за  т.нар. „топла кухня“, като посочиха редица качества и предимства.

След така случилото се гласуване представители на МГИ изразиха бурно своето несъгласие с крайния резултат.

 

1 коментар

  1. Защо не се четат коментарите и къде в този цирк са децата и родителите.

Comments are closed.