bednost603142Евгения Александрова

Не искам да живея в тази държава!!! Мразя политиците, мразя лукса им, ненавиждам наглостта и нахалството им. Мразя мизерията на обикновения българин, неговата беднотия, безизходица, примиреност, безверието му и мижавото му живуркане.

Не я искам тази държава!!!!

Мразя чиновниците, които са със закостеняло, ограничено и комплексирано мислене, които не виждат по-далеч от сграда, в която имитират, че работят.

Мразя разрушените и с дупки улици и тротоари в тази държава. Мразя грозните и сиви сгради. Мразя изоставените, безлюдни села, в които времето е спряло. Мразя кръчмите с хора, които виждат утеха от жалкия си живот в чашката и чалгата.

Мразя безсърдечието, малодушието и омразата в хората.

И ако считате, че думата „мразя” е прекалено силна, измислете по-подходяща.

Ненавиждам живота и хората в тази държава. Има и хубави неща, качествени хора, но на фона на цялата помия и смрад те са потънали в тинята и колкото да се опитват едва ли ще излязат от нея. Знам, че няма нищо по-мръсно от политиците, но в тази държава те омърсиха всичко. Изцапаха го с кал и мизерия.

Ясно е, че българинът няма силата, желанието и волята да ги накаже. Господ обаче ще въздаде възмездие!

Молете се за душите си, драги политици!

11 коментара

  1. “Много от приказките бяха твърде подозрителни, ако питаха нея. Като тази, където накрая двете добри деца набутваха лошата вещица в собствената и пещ. Тифани се безпокоеше за това след всичко случило се с госпожа Снапърли. Тя беше сигурна, че от приказки като тази хората преставаха да мислят читаво. Като четеше тази приказка, тя си мислеше: Да прощавате, ама никой няма толкова голяма пещ, че да побере цял човек, а, като стана дума, какво са си мислели тези деца, че могат както си се разхождат да ядат къщите на хората, а? И откъде накъде някакво си момче, толкова глупаво, че да не знае, че една крава струва много повече от пет бобени зърна, да има правото на убийство на великана и на кражбата на цялото му злато? Да не споменаваме извършения от него екологически вандализъм! А момиченце, което не може да направи разлика между вълк и собствената си баба трябва или да е тъпа та вдлъбната или да произхожда от изключително грозно семейство.”
    Т. Пратчет

  2. човек,който живее само с омраза и негативизъм,получава насреща си същото,който сее ветрове,жъне бури.Или както се е изразил нашия народ,за криво колело прав път няма

  3. Знаеш ли как ми се живее,
    За да се наслаждавам на кървавия изгрев,
    Да живея само за да обичам
    Всички, които са близо до мен

    https://www.youtube.com/watch?v=8dVtBAWbZ14

  4. Наистина , ужасваща е ситуацията у нас, особено за чувствителните натури и за тези, които искат да живеят в законова държава, в която всеки си изпълнява задълженията и се съобразява с интересите и на другите. За съжаление до днешна дата на земята няма изградени справедлививи и съвършени общества. Идеите на Маркс бяха опорочени в страните на реалния социализъм, при сегашните условия мечтаем поне за капитализъм с “човешко лице”. Не мислете, че и в уредените държави съдбата на обикновения човек е лесна.Светът е за богатите и успялите независимо по какъв начин, всички останали служат за фон.

  5. Тази държава никога няма да се оправи без революция. В0ече почти 25 години ние се кланяме на тези, които са клали дедите ни 500 години и им дадохме властта, дадохме им всичко. Но на политиците така им изнася, защото те без тях не могат да управляват, така както си искат, на гърба на този бездушен “народ”. А от делото на Левски и онези, които са се борили за освобождението няма и помен.
    Всъщност по-голямата част от българите май още са под робство и не знам защо търпят. Явно, за разлика от теб Евгения не мразят държавата и политиците, защото, като гледам как им се радват и ги прегръщат, сякаш живеем в някакъв земен рай. Да, България е рай , но за политиците и престъпниците, за съжаление!

  6. Ей голямо мразене! Ма се заблуждаваш. Господ няма да ги накаже. Едно свидетелство за това мое твърдение е строежа на храма на сатаната.

  7. колко тъжно за теб, но като ато ти изнася, Евгения – мрази. Защото на всеки му е по-лесно да мрази .. вместо да търси и да прави добро. A aко човек сам не си го направи и свестен политик няма да му помогне. И недоволни пак ще има… по здраво удари ли се дъното, по-лесно се оттласква.

    Кое и е хубавото на тази статия, че сте я захаресвали…?!?!

    1. А де? И аз това се чудя. Като се мразим добро не си правим.

    2. Теодора, явно си много далеко от истината. Истината- такава, каквато е! Тук не става въпрос за мразене, а за отвръщението от начина на живот в България! И ето тук е проблема ни, както казваш ти, цитирам: “ако човек сам не си го направи и свестен политик няма да му помогне” – не става въпрос за сам, нали сме един народ, една нация?! Именно това мислене всеки да се оправя сам, ни доведе до тук!
      Не познавам Евгения, но браво за изразяване недоволстовото й по такъв начин- така и трябва. Стига само сме мълчели и преглъщали.!И ако сме повече такива хора като нея да не се примиряваме, а изразяваме позициите си като граждани на тази държава – ситуацията в икономически, социален,образователен и други планове – няма да е такава.
      От това, което си написала – оставам с убеждението, че въобще не те интересува положението в България и със сигурност не даваш и своя глас на избори! А след това си позволяваш да критикуваш, или по-точно показваш безразличното си мнение за всичко случващо се, което е още по-лошо!
      Това й е хубаво на “тази статия”, помисли малко и ти ще я харесаш!

Comments are closed.