kamlisec2201141Павлин Иванов

Преди няколко дни получих сигнал от граждани за това, че живеещите в Лисец и Баховица са принуждавани да обикалят през съседни села, правят допълнителни разходи в и без това тежката за преживяване икономическа обстановка в страната и то, защото пътят от Ловеч към Лисец и Баховица е затворен, неясно защо и докога. Представям ви писмото на засегнатите, както и отговора на кмета Казанджиев по проблема.

„От днес 16.01.2014 г. отново е засипан пътя и трябва до Лисец да минаваме по пътя до завода за автомобили – двойно по-дълъг. Казвате да задам конкретни въпроси, задавам ги:

До кога ще продължи този кошмар?

Кой е отговорен за изпълнението на този проект?

Защо два месеца нищо не се работи по обекта?

Ще има ли конпенсация за причинените щети? (ха-ха-ха)

Знаете ли какъв беше отговорът на кмета на Лисец на зададени му въпроси относно винетки и по-дълъг път? Отговорът беше: “Оправяйте се?!?!?”

Но и отговорът на бай Минчо ще е същия, местните избори са далече, пък и неговият електорат не пътува. Моля Ви, горещо Ви моля, повдигнете въпроса за пътя и дано има някакво положително развитие.

P.S. Знаете ли, мой познат живее в Берлин, а работи в друг град. При наводненията в Германия през пролетта беше повредена част от ж.п. линията, по която пътува да работно си място. Общината, в която е работата му, нае хотел да живее там, докато възстановят ж.п. линията и му изплащаха компенсация, че не е със семейството си. А аз от Лисец до Ловеч – през Славяни (от септември), да мина през Осъм – преминавам целия град (шест месеца) и кмета казва: “Оправяйте се”.

Как да живееш и отглеждаш децата си в Ловеч?

Вече почти съм уредил живот и работа извън Ловеч. (За съжаление!)“

Писмото е кратко и ясно. Зов за помощ с нотки на безсилие и отчаяние от управлението в Ловеч.

Ето какво каза кметът Казанджиев в понеделник по темата:

„Има проблеми. Временно фирмите спряха, поради Нова година и поради други причини. Там трябва да направим нещо, което го няма в проекта, което също затруднява. Ще го заложим в бюджета за 2014 година.

На няколко от имотите, които са след Пътното, няма предвидени сградни отклонения и канализация, което според мен е нещо ненормално. Явно, че при приемането на проекта, не е обърнато внимание и от експертният съвет, но сами разбирате, че сега правим канализацията и не е редно да я направим, а после да копаем пак.“

Казанджиев заяви, че скоро е минавал от там и каза, че „частните коли могат да минават от друго място и  да заобикаля се малко. Градоначалника увери, че ще има среща с фирмите изпълнителки, но не се ангажира със срок за пускането на пътя.

За съжаление, пределно ясно е, че никой дори не си помисля да компенсира данъкоплатците за причините огромни неудобства и направените от тях разходи. Фрапиращото обаче е, че към момента никой не се ангажира да обясни кога хората ще могат да пътуват до Лисец и Баховица по нормалният, пряк път. Сякаш няма хронограми на проекта и всичко се работи хаотично, но кой ти гледа графици и държи на спазването им.

3 коментара

  1. Ама и вие, коментиращите сте големи п—и, ами направете нещо, толкова време ви то намъкват с ремонта на този път. Намерил се е един, дето вече му е писнало и вие само лаете. Ами направете нещо – сезирайте централна медия, блокирайте пътя Ловеч-Плевен, обсадете кабинета на кмета на общината, заведете дело за материални щети и т.н.

  2. Керванът си лае, кучетата си вървят! (перефразирам поговорката 🙂 “

Comments are closed.