svesht1709131Павлин Иванов

Не е редно родители да погребват децата си. Не е редно да загиват деца.

Не е редно ние, обикновените хора, да се самоорганизираме и да браним закона, вместо институциите.

Не е редно, обикновените шофьори да снимат и документират нагли престъпления на пътя, а органите на реда да не са в състояние да са на точното място и в точното време.

Не е редно, келешите и селските пръчки с мощни автомобили да избиват децата на България, само защото им се е навирило да карат по-бързо, от колкото интелекта, възможностите и способностите им позволяват и няма кой да ги спре.

Кво праим сега е тъп въпрос, задаван обикновено на някой нормален, обикновен шофьор, който е нарушил правилата. Когато обаче става въпрос за истинските престъпници на пътя, изведнъж закона и всички огромни репресивни правомощия сякаш спират да важат на територията наречена България!

Днес в Лесидрен дете беше убито за кефа на двама идиоти с автомобили, решили да си мерят пишките, по най-тъпият възможен начин!

В Ловеч, всекидневно се случват подобни гонки, особено в късните часове. И да и в Ловеч има жертви. Не е редно да загиват хора от глупост. Дори и наглите, самодоволните, недосегаемите.

Това, което виждам днес е, че обществото, обикновените хора сме много по-радикално настроение с искането си за спазването на законите и правилата.

За съжаление, не е редно ние да сме по-настоятелни от назначените, получаващи заплати и облечени във власт хора.

Сред тях, хората с конкретни правомощия има не малко, изпълняващи стриктно и принципно задълженията си и помагащи на всички ни да живеем по-спокойно и нормално. Но знаете ли какво се случва с тях в градския фолклор – придобиват насмешливи прякори за награда.

Познавам такива хора, работещи в полицията, но знам също и че са мачкани от началниците сами и единствено заради това, че вършат добре работата си.

В дни като днешният се чувствам ужасно безсилен ..

1 коментар

Comments are closed.