shahti708141Неуспешен опит да се почисти възловата шахта на ул.”Макариополски”, която трябва да обслужва водите приливащи от Дикисана, Езикова и пр., пише нашата читателка Албена Борджиева.

За един човек с лопата мисията е невъзможна. Шахтата е затлачена от години, но поне я намериха! Остава само да я въведат в експлоатация.

 

Припомням, че при всеки малко по-продължителен дъжд, централната част на областният град Ловеч се наводнява от стичащите се от високите места на града към бул. “България” реки.

Една от причините е неподдържаната мрежа от шахти.

 

2 коментара

  1. Още по-фрапиращо е състоянието на шахтата и приемните решетки над стълбата за Езиковата гимназия. Напълно затлачени и занимарени са! При пороен дъжд към тях се стича , може да се каже, огромно количество вода, която сега заминава по стълбите и отива към улиците “Макариополски” и “Димитър Пъшков” , а от там пред Областната управа и пред хотел “Ловеч”.Ако въпросните две решетки са в добро състояние, водата, която се стича към бул.”България” ще намалее поне наполовина!
    Не е ясно кой отговаря за тази работа, фирмата ВК или директно Общината, но небрежността без преувеличение е престъпна. Не е ясно и отговорните хора от Общината четат ли какво се помества тук и има ли смисъл да се пише и да се правят снимки?

  2. Добро начало. Дали почистиха и смешната отводнителна решетката за баня под стъпалата ? Оставащите година и нещо от мандата на Кмета ако почисти поне още една шахта ехее какъв живот..

Comments are closed.