litex510131PFC Litex

Литекс се позатрудни, но постигна сладка и заслужена победа над коравия тим на Черно море с 2-1 в Ловеч. Оранжевите бяха догонващи в резултата, но нито за миг не се предадоха и обърнаха негативния развой през втората част след попадения на Джордан и резервата Миро Манолов, който наказа бившия си тим в края на мача. Огромната заслуга за головете беше на Армандо Ваюши.Албанецът бе неудържим по фланга и се отчете с две асистенции за успеха.

Наставникът Златомир Загорчич заложи на състава, който бе в основата на последните две победи срещу Локо Пд и Берое. Като двойка централни бранители оперираха националите Бодуров и Илия Миланов, с плеймейкърските функции отново се нагърби Петър Златинов, а в атака действаше триото Ваюши-Джордан-Цветанов.

Литекс започна надъхано и след четвърт час вече имаше три нелоши ситуации за гол. Първо шут на Цветанов бе блокиран в пенала, а после Мони Славчев стреля опасно с глава покрай гредата. В 15-та минута Златинов и Ваюши комбинираха, но Китанов с пъргав плонж спаси удара на албанеца.

В 22-та минута гостите изненадаха Литекс, откривайки резултата с попадение на Кирил Котев. Бранителят на варненци се извиси и засече топката с глава след центриране от фаул.Малко след това Венков опита силен шут, но Александров сигурно се намеси. Ловчанлии се хвърлиха да търсят бързо изравняването, но на моменти се поувлякоха в индивидуални акции и нямаше достатъчно острота в атаките им. Варненци пък се бяха групирали добре в своята половина и до края на полувремето не допуснаха заплахи към вратата си.

Оранжевите натиснаха съперника си веднага след почивката и логично изравниха в 53-та минута с гол на Джордан. Колумбиецът се възползва от пас на Ваюши, който навърза трима и със страничен удар оплете топката в мрежата на Китанов за 1-1. Три минути по-късно таранът отправи страхотен шут, но стражът на моряците прояви рефлекс и спаси. В 67-та минута обаче Джордан напусна принудително терена контузен, заменен от Миро Манолов.

В 73-та минута Бодуров засече с глава центриране от корнер, но на самата голлиния играч на варненци хладнокръвно изчисти. Литекс не спря до последно да търси победен развой. В 83-та минута Симеон Славчев направи невероятен пропуск, стреляйки в аут от десетина метра.Няколко секунди след това усиляита на домакините бяха възнаградени. Активният Ваюши проби и пусна хитър пас в коридор на Манолов, а нападателят майсторски покачи на 2-1.

Литекс – Черно море 2 – 1

0-1 
Кирил Котев (22)

1-1  Джордан (53)

2-1 Миро Манолов(84)

 12-ти кръг на А група, Градски стадион Ловеч, 1000 зрители,

Съдии: Н.Попов, Вълчев, Н.Георгиев, ДАС: Н.Йорданов, Г.Игнатов

Ж.к: За Литекс: Цветанов, Бодуров, За Черно море: Паланков, Венков, Бакари, Александров

Литекс: 30. Евгени Александров, 16. Страхил Попов, 5. Николай Бодуров , 18. Илия Миланов, 3. Антон Недялков, 6. Симеон Славчев, 21. Александър Цветков(61-Джазула), 24. Петър Златинов, 14. Армандо Ваюши, 9. Уилмар Джордан (67- Манолов), 77. Момчил Цветанов (81-Ванжер)

Старши- треньор: Златомир Загорчич

Черно море Вн: 33. Китанов, 5. Станчев, 15. Ал. Александров, 6. Котев, 4. Венко, 3. Георгиев (73-Колев), 8. Бергонси,10. Паланков(87- Расим), 17. Коконов, 23. Младенов(87-Петров), 9. Бакари

Старши-треньор: Георги Иванов

2 коментара

  1. “От тази година европейската централа уведомява вече за конкретен отбор от двата в мача, който се подозира в съмнителна активност.
    В списъка повече от веднъж попадат два тима, които са сред по-слабите като резултати у нас. Няма официално потвърждение за имена, тъй като информацията е строго поверителна.
    Ясно е само, че нито един от водещите 5 в първенството не е заподозрян.”
    http://football24.bg/novina/119668-shest-signala-za-uredeni-machove-v-a-grupa-ot-uefa
    …………………………….
    Защо петте водещи, а не шест? Означава ли това, че първият заподозрян заема шестото място? Да видим временното класиране. Оооо, шести е оборът на народа, воден от Наско Свалените гащи.
    1 Лудогорец 12 9 1 2 23:5 28
    2 Литекс 12 7 4 1 22:10 25
    3 Ботев Пловдив 12 7 3 2 23:7 24
    4 ЦСКА 12 6 5 1 15:5 23
    5 Локомотив Пловдив 12 7 1 4 20:10 22
    6 Левски 12 5 4 3 18:9 19

  2. Добро второ полувреме, с логичен завършек на мача. Браво на футболистите за това, че отново догониха и надминаха съперника. Навремето в шампионата на Русия имаше награда за отбор, обърнал резултата в своя полза в най-много мачове през първенството “За воля към победата”. Дотук отборът на Ловеч, който единствен от първите седем отбора в първенството ни стартира мачовете си с цели деветима българи в състава, поне 5 от които собствено производство, би бил най-близо до спечелването и, ако се даваше и у нас.
    А 1000 човека на стадиона със сигурност нямаше…

Comments are closed.