goznica1311132Павлин Иванов

Рано тази сутрин, жена от ловешкият квартал „Гозница“ за малко се размина с трагичен инцидент на излизане от дома си. При тръгване за работа към 6.00 часа сутринта, когато е все още тъмно, Ивдалина Стайкова пада с автомобила си в необозначен и необезопасена изкоп пред  къщата си! За щастие, жената е жива, но е изключително уплашена и стресирана от инцидента.

След първоначалният шок, тя се обадила на тел. 112 за да съобщи за инцидента, на което са й отговорили, че не могат да направят нищо и са я насочили да извика Пътна помощ. Жената се е обадила и на дежурният в МВР. Пуснала е жалба до кмета на Община Ловеч Минчо Казанджиев, тъй като изкопите са в резултат от дейностите по общински воден  проект.

Поискала е да се срещне лично с Казанджиев, но такава среща й е отказана, тъй като не била вписана за среща!!!

goznica1311133Ето какво разказа пред „Ловеч днес“ Ивдалина Стайкова:

„Когато се прибрах в къщи вчера следобед, изкоп нямаше. Паркирах колата си пред къщи. Тази сутрин, тръгвайки за работа около 6 часа сутринта, тръгнах  да излизам надолу по улицата, тъй като горната й част е разкопана. Дадох на заден и след секунди изведнъж колата ми пропадна. Уплаших се! Не помня как съм излязла от колата!

Трудно намерих чантата и телефона си, защото колата беше пропаднала изкопа и всичко вътре в нея беше обърнато. Много се уплаших! „

Стайкова продължително звъни на Пътна помощ. Свързва се с тях и обяснява ситуацията. Казали са й, че вадене струва 38 лева и трябва да заплати и по 1.90 лв/км за да дойдат.

Все още не мога да кажа какви са щетите по автомобила, тъй като трябваше да дойда на работа, обяснява стресираната жена.

Дошла е някаква руса жена, която е питала къде съм аз, защо няма обозначения. Това са предали комшиите на Стайкова, които също са излезли на улицата гневни след този инцидент.

Исках да вляза при кмета, молих се само за 2 минути за да му обясня, но не бях допусната, казва Стайкова.

След това жената е пуснала жалба, дали са й входящ номер, като са й обяснили, че до 2 месеца ще има отговор по нея!!! Внесен е и сигнал до прокуратурата. На мястото на инцидента са е отишъл е екип на ловшката полиция.

Ивдалина Стайкова е категорична, ще иска обезщетение от Община Ловеч! Тя три пъти е искала да се направи среща между хората от цялата улица „Дядо Дончо“, защото газим в кал, нещо страшно е при нас!

Аз знам, че кмета няма да дойде, но поне да изпрати човек, който да види какво се случва, но ..

goznica1311135Днес, 13 ноември, към 12.30 часа, изкопите по общинският проект по улица „Дядо Дончо“ в Гозница вече някак си са обозначени – има знак, поставен тази сутрин. Следи от обезопасяване няма, изключвам една захвърлена автомобилна гума, която трябва явно да сигнализира за препятствието! Това видя „Ловеч днес“ на мястото на инцидента.

 

От всичко до тук изникват много въпроси:

Трябва ли хората от малката уличка първо да се изпотрепят, за да се сети някой, че всички процедури, които трябва да гарантират безопасност при извършването на стройтелните дейности НЕ се спазват!

Къде дреме Община Ловеч като бенефициент на проекта?

Има ли изобщо строителен надзор и какъв контрол упражнява или фирмата се е задоволила да си получава само парите, без да изпълнява функциите си?

Как е възможно, днес, в 21 век, в квартал на имащ претенции за европейски град, да се случват подобни инциденти, само защото никой не иска да си върши добре работата?

КОЙ е виновен за всичко това и КОЙ ще плаща за щетите? КОЙ?

 

„Ловеч днес“, заедно с общинският съветник Иво Райнов и гражданинът Дачно Заверджиев поеха инициативата да организират публична среща с кмета на община Ловеч Минчо Кзанджиев и жителите на квартала, на която да бъдат поставени всички проблеми, които вълнуват жителите на Гозница по този проект.

До този момент, ние също не можахме да осъществим контакт по нормалният ред с кмета Казанджиев. Но до края на деня се надявам това да се случи, за което ще ви информираме.

В момента, част от „Гозница“ е почти непроходима, като не се забелязват и следи от каквато и да била работа. Слухът, който усилено се носи е, че тъй като работниците не са получили възнагражденията си, на обекта почти не се работи. В следващите дни ще ви информирам  и дали това отговаря на истината или не.

8 коментара

  1. божко33 искали са на жената пари да извадят колата какъв срам и позор

  2. абе хора жената се знае че е умна и мисля няма да им прости

  3. а сега се пита дали някой ще намери смелост да отиде лично при тази жена за извинение

  4. моля се на казанджиев да дойде в гозница

  5. Европейски улици, в европейски квартал на европейският град Ловеч, благодарение на 10 годишното мъдро управление на кмета Казанджиев.

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2013/11/goznica13111311.jpg

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2013/11/goznica13111314.jpg

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2013/11/goznica1311136.jpg

  6. При толкова елементарни простотии не трябва ли вече баат Минчо да си смени професията?

Comments are closed.