lovech1105131Павлин Иванов

Повечето хора знаят какво е любов, какво усещаш когато обичаш. Много бих искал ловчалии да изпитват обич към своя град – към красивият Стратеш, прохладния Баш бунар, лакътушещият Осъм, Покрития мост, към стръкчетата трева и теменужки в Градската градина, към спокойните и уютни кътчета в кварталите, дори към дупките по улиците, защото и те са си наши.

Много бих искал да се гордеем, че живеем, работим и отглеждаме децата си в Ловеч. Да изпитваме онова необяснимо чувство в душите си, което дава сила, спокойствие, увереност.

Вярвам, че едновремешните ловчалии са били такива. Уважавали са себе си, близките си, и всички хора в малкия и красив град.

Не вярвам, че не можем да бъдем по-добри. Не искам да си мисля, че пошлото ни е победило завинаги. Вярвам, че във всеки от нас, дори и скрито някъде дълбоко под черупката има доброта, чувство за общност, добронамереност, солидарност, предприемчивост.

lovechiuzina1105131Забелязвате ли как не се вписваме изобщо в красотата около нас, дадена ни от Господ?

Всички казваме „Ловеч е прекрасен град“, и го споделяме искрено. Веднага след това обаче, сякаш изневиделица, но също толкова искрено изстрелваме „Тук нищо не става! Махам се!“. Вероятно и двете твърдения са верни.

Но това, за което мечтая, а надявам се и вие, е някога да дойде времето, когато чистосърдечно да казваме „Ловеч е невероятно красив град и тук е моето място. Тук искам да отгледам децата си. Тук искам да положат костите ми. Имам всичко, от което имам нужда. Тук се чувствам щастлив!“

Сигурно много от вас ще си помислят, че говоря наивно и живея в някакъв мой, измислен свят, който няма връзка с действителността. Но какво да направя, след като истински вярвам, че всичко това е възможно и зависи от това, което правим всеки ден.

Зависи от това как си помагаме, как се отнасяме един към друг, как си поставяме общи цели и заедно търсим упорито и безспирно все по-добри и ефективни пътищата за тяхното постигане.

Заслужаваме да живеем по-добре. Господ ни е дал необходимото, останалото е от нас!

В днешният свят ден, в който празнуваме Денят на Ловеч, искам да ви пожелая да бъдете най-вече здрави, добронамерени, целеустремени, да мечтаете и вървите смело дори и след най-щурите си и невероятни мечти.

Ние хората, живеещи в това изключително красиво кътче можем да постигнем заедно много. Можем да бъдем щастливи тук, в най-красивият български град.

Честит празник!

10 коментара

  1. Надявах се „белгийка” номер 1 да ни поздрави за празника , но тя май вече е забравила Ловеч.
    Генa, да си жив и здрав !

  2. Честит празник, фламинги! А градът ви наистина е чудесен, обичам Ловеч! Честит ви празник!

  3. Честит празник на родния ми, красив и неповторим Ловеч и на милите и добри хора, които го населяват и допринасят за специалния му облик!

    1. Честит празник, Миленче! Прегръдки :-*

    2. Благодаря, Жане!:) Но го празнувам от София:) Порадвах се на ловешките прелести по Великденските празници, както знаеш:)

  4. Заслужаваме да живеем по-добре. Господ ни е дал необходимото, останалото е от нас!

    Честит празник!
    БЛАГОСЛОВЕН СЪБОТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ !!!!

Comments are closed.