police2204131В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 28 срещу 29 март е проникнал в помпена станция в парк “Стратеш” и е отнел 3 бр. метални капаци на бетонови шахти.

Вечерта на 28 март, в района на бензиностанция “Лукойл” – пътен възел “Боаза” , полицаи от РУ Ябланица са спрели за проверка трима мъже, които са се предвижвали с конска каруца натоварена с 27 броя циментови колове. В хода на проверката е установено, че превозваната стока е отнета малко по-рано от  лозов масив между селата Торос и Дъбен- общ.Луковит. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 29.03.2016г. служители на сектор «Пътна полиция» са съставили 1 акт по ЗДВП и 9 глоби с фиш на водачи на МПС, които са паркирали неправомерно своите автомобили по улиците на гр.Ловеч.

Полицаи от РУ Луковит след проведени оперативно-следствени мероприятия са установили извършителите на кражба от частен дом в с.Ъглен, станала през м.януари 2016г.  Това са двама криминално проявени мъже на 40 и 29 години, жители на същото село. Част от вещите обект на кражбата са намерени и иззети по законоустановения ред, а работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.