policelch2003142На 25.02.2015г. в РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в търговски обект на ул.”Стара планина” в града и е отнел метален шкаф с неустановено количество пари и златни накити.

В РУ-Ловеч са образувани две досъдебни производства и за срок от 24 часа са задържани 20-годишен мъж в съучастие с 15-годишен младеж и двамата от гр.Ловеч , които са разбили павилион на ул. «Търговска» , а ден по-рано 15-годишния младеж в съучастие с 12-годишно момче, в района на ловешката автогара са разбили кафеавтомат.

 В РУ-Луковит е започнало полицейско разследване, което да установи авторът на побой над 19-годишен младеж от с.Румянцево, извършен в сградата на автогарата в гр.Луковит. Потърпевшият е с разкъсно контузни рани на челото и горната устна.

 В РУ-Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в землището на с.Бежаново е маркирал незаконно добити дърва за огрев. При извършена справка в системата на ИАГ е установено, че не е издавано позволително за сеч и извоз на дървесина в този район. Иззети по надлежния ред са 20 м 3 дърва за огрев.

 

В РУ-Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в землището на с.Голяма Брестница без редовно писмено позволително е отсякъл 45.50 м 3 дърва за огрев.

 

На 25 февруари в РУ-Луковит е образувано досъдебно производство срещу 44-годишен жител на с.Ъглен, който е убил улично куче с ловната си пушка.

 

В РУ-Троян е образувано досъдебно производство срещу 26-годишен мъж от с.Борима, който е управлявал л.а. «Форд» с монтирани регистрационни табели, които са издадени за друго МПС.