litex606161Невероятен успех за България! Талантите на СОУ „Климент Охридски“ са световни вицешампиони по футбол!

Възпитаниците на ловешкото школо играха на финала на ученическия Мондиал във Франция, но отстъпиха на Турция с 0-4. Резултатът не е много обективен за случилото се на терена, тъй като и нашите имаха 3-4 положения. На два пъти удари на Хосеин Трайков бяха чистени от голлинията, а шут на Иван Митрев нацели гредата. Съперникът ни, явно с повече международен опит, пък наказваше всяка наша грешка и си реализира всичките положения.

Отборът на ловчалии е изграден от юноши на Академия Литекс,които наскоро спечелиха и Купата на БФС, но за самите финали в редиците им липсваха 5 основни футболисти. Независимо,че малко не им достигна да триумфират с титлата, това е най-доброто класиране на роден тим при досегашните участия.

Младите футболисти на ловешкото СОУ „Климент  Охридски“ отбелязаха страхотен успех на Световното първенство за юноши (17-18 г.), като победиха домакините в полуфинална среща с дузпи 5:1 (1:1).  Така момчетата от училището с директор Валери Христов стигнаха до финал с п Турция.

litex606162Нашите футболисти се класираха за този световен форум, след като миналата година станаха национален победител. С решение на Общинския съвет – Ловеч бе гласувана финансова помощ, за да се организира пътуването до Франция и ето че това сега ни донесе голяма радост.

Първенството се играе в различни градове във Франция, включително и в Париж. Участват 21 отбора от Европа, като домакините имат два отбора. Вчера нашите победиха втория отбор на Франция с 3:0 и така вече са на финалите и са сигурни медалисти.