Заместник директорът, началниците на отдели „Разследване“ и „Охранителна полиция“, началниците на районните управления в Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Ябланица и Угърчин  и още 36 служители от ОД МВР-Ловеч са наградени с „Писмена похвала“ от старши комисар Милен Маринов по повод празника на Българската полиция.

Други 39 служители на ОД МВР-Ловеч са наградени отново с „Писмена похвала“ от името на зам.директорът на областната дирекция – комисар Цветозар Цанков и от името на комисар Светослав Шишийски – началник отдел „Охранителна полиция“.

Инициативата за учредяване на патронен празник на българската полиция датира от 1924 год. Тя принадлежи на софийския градоначалник о.з. подполковник Георги Кисьов. На 29 август 1924 год. в рапорт до министъра на вътрешните работи и народното здраве той предлага да бъде избран за патрон на полицията един от нашите светци с мотива, че това е  “в интерес на службата, за да се поддържа по-добре религиозното чувство на полицаите и се ръководи още по-правилно тяхното възпитание”.

Министърът на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев възприема идеята на градоначалника и под влияние на софийския митрополит Стефан спира вниманието си на празника на Св. Архангел Михаил. При избора на патрон на полицията натежава и аргумента, че Св. Архангел Михаил символизира защитничеството, като проява на мъжество и хуманизъм.

Така на 21 ноември /8 ноември по нов стил/ 1924 год. за първи път е отбелязан патронния празник на цялата полиция в царството – Св. Архангел Михаил.

На тази дата всяка година до 1943г. на площад “Св. Ал.Невски” в гр.София се е извършвал тържествен водосвет , преглед на представителните части от различни служби на полицията, награждавани са били проявилите се полицаи. Следва прекъсване от 55 години, до 8 ноември 1999 год., когато се подновява честването на празника.