Предстои откриване  на паметна плоча на загиналите през войните,  събитието е на 6 септември, сряда, Ден на съединението. Изпълнението е проект „Паметна плоча на загиналите във войните от с. Къкрина“ на сдружение за „Заедно за Къкрина“ с председател на УС на Сдружение Марияна Тотева.

Финансирането е осъществено по реда на Раздел Първи „Финансиране на инициативи на НПО от Правилника за функциониране на Общински проектен фонд.

Жертвите са дадени през Сръбско-българската война 1885 г., Балканските войни през 1912 – 1913 г. и Първата световна война  1915 – 1918 г. На плочата са изписани общо 37 имена на офицери, подофицери и редници, загинали в трите войни.

В резултат е оформен кът за отдаване на заслужена почит към загиналите във войните и за поднасяне на цветя и венци на възпоменателни и бележити дати.

Бюджетът на проекта е от 3435.30  лв., като 2500 лв. е  финансирането от Община Ловеч, а 935.30 лв. са собствен принос. Също така е положен и доброволен труд от населението. Участвали са и 102 дарители от село Къкрина и други населени места.