rqzan308162Посещението на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателя на  Общинския съвет  Петър Цолов в Рязан, Русия, бе отразено от официалния сайт на администрацията  . Нашата делегация взе участие в празничните прояви, посветени на Деня на Рязан.

На 30 юли членовете на българската делегация поднесоха  цветя пред паметника на генерал М. Д. Скобелев. Според Корнелия Маринова, легендарният руски пълководец е дълбоко почитан в България.

“Освобождаването на Ловеч от руската армия под командването на генерал Скобелев се учи по история  в нашите училища, имаме кръстена на него улица в града, имаме паметник на руските войници, загинали в битка през 1877 г.”  каза кметът на Корнелия Маринова, като отбеляза, че Рязан и Ловеч трябва да имат нови съвместни проекти  в социално, културно и икономическо отношение.

rqzan308161Председателят на ОбС Петър Цолов отбеляза, че Общинският съвет е готов да сътрудничи и ще подкрепи всички инициативи, които могат да допринесат за укрепването на приятелските отношения между градовете.

Българската делегация участва във всички важни събития, посветени на Деня на града, включително и посещение на Рязанския исторически и архитектурен музей-резерват, Пошиповския манастир, музея на Сергей Есенин, както и лазерното шоу. Финалното събитие се проведе на „Площада на Победата“.

Както бяхме съобщили по-рано, ловешката делегация се завърна на 1 август.

1 коментар

  1. А за влиянието на руската водка и ЗАЩО ?! Маринова не е в общината,а я замества Радевска ?!
    Някой ще каже ли нещо???

Comments are closed.