lovechobshtina103121Конкурсът за избор на екип, който да управлява общината, на 20 май. Може да кандидатстват ученици от основните и средните училища

На 29 май община Ловеч ще има млад кмет за един ден. Инициативата се реализира от Общинския ученически съвет и Младежкия информационно-консултантски център на сдружение „Екомисия 21 век” – Ловеч. Провежда се по повод Европейската седмица за младежка активност.

В кампанията може да участват ученици от основните и средните училища от община Ловеч. Позициите за кандидатстване са кмет, зам.-кмет, секретар, председател на общинския съвет, началник-сектор „Административно осигуряване на общинския съвет“, главен експерт.

Младежите, които ще управляват Ловеч за един ден, ще бъдат подбрани в конкурс „Млад кмет за един ден”, който ще се проведе на 20 май.

За участие се подава мотивационно писмо от кандидата в Младежки център – Ловеч, събеседването включва препитване по кратък въпросник за историята на общината и населеното място и представяне на собствена визия за развитието на града и общината през следващите 10 години.  Кандидатите ще бъдат оценявани и по комуникативни и социални умения.

Миналата година в същата инициатива учениците показаха завидни познания за ролята на кмета и екипа му в местното самоуправление.

Общинският ученически съвет е представителна младежка структура на делегати от всички ловешки училища, учреден в края на 2011 г. от сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с община Ловеч по проекта Младежки информационно-консултантски център – Ловеч. Структурата работи за организационното израстване и развитие на младите хора като будни граждани и за популяризирането на европейските практики за включване на младежите в живота на общините и регионите по силата на Ревизираната европейска харта на ЕС.