skolovech1209121На 26 септември Община Ловеч и спортен клуб „Стратеш Атлетик“ организират лекоталетически бягания „Ловешка крепост“. Надпреварата се провежда в чест на сключеното с Византия примирие през 1187 г., подписано на крепостта в Ловеч, с което се поставя началото на Втората българска държава.

Те ще се проведат в две дисциплини – шосейно бягане и планинско трейл бягане. В първата дисциплина може да участват ученици от всички общински и държавни училища от област Ловеч. В планинското трейл бягане може да се включи всеки желаещ, заявил това в срок по възрастови групи – мъже, жени, юноши, девойки, момичета, момчета, както и масова група за граждани.

Официалното откриване е в 10,30 ч. на площад „Екзарх Йосиф І“, стартовете в отделните дисциплини са от 11,00 ч. до 12,00 ч., награждаването и закриването са в 14,00 ч.

За най-младия и най-възрастния участник ще има подсигурени предметни награди. Класиралите се до трето място ще бъдат наградени с грамоти и медали, ще има и парични премии за заелите първите три места в трейл бягането.

Финансирането на дейностите по организирането и провеждането се осъществяват с подкрепата на Община Ловеч.

Заявка може да изтеглите от http://athletic-universe.blogspot.com, срокът за подаване е 24 септември 2015 г. на e-mail: stratesh_atletik@abv.bg

Допълнителна информация и маршрутите може да откриете на http://athletic-universe.blogspot.com или на GSM 0878639578, Преслава Василева.

1 коментар

  1. Бягането е чудесна инициатива, но не може да бъде форма за честване на събитие като Ловешкия мир, при това три месеца след датата, когато се е състояло. Но когато културата се администрира от хранителен инженер подобен нихилизъм към знаменателното събитие е разбираем.

Comments are closed.