krepost707121Община Ловеч и спортен клуб „Стратеш Атлетик” организират на 26 октомври Първите открити лекоатлетически бягания „Ловешка крепост”. Надпреварата се провежда в чест на сключеното с Византия примирие през 1187 г., подписано на крепостта в град Ловеч, с което се поставя началото на Втората българска държава.

Лекоатлетическите бягания ще са в две дисциплини – шосейно бягане за ученици и планинско трейл бягане. В първата дисциплина може да участват ученици от всички общински и държавни училища в Ловешка област, като заявките се приемат до 20 октомври. До 25 октомври се приемат заявките от участниците в планинското трейл бягане. В него може да се включи всеки, който желае, по възрастови групи – мъже, жени, юноши, девойки, момичета, момчета, както и масова група граждани.

Старт-финалът е на площад „Екзарх Йосиф І” при следната предварителна програма: техническа конференция (10.30 ч.), официално откриване (11 ч.), старт на първа група (11.30 ч.), награждаване и закриване на състезанията (14 ч.).

Най-младият и най-възрастният участник ще получат специални предметни награди. Класиралите се до трето място ще спечелят грамоти и медали, ще има и парични премии за заелите първите три места по възрастови групи в планинското трейл бягане.

Финансирането на дейностите по организирането и провеждането на състезанието се осъществяват с подкрепата на община Ловеч.

Наредбата е публикувана на интернет страницата на община Ловеч www.lovech.bg и на http://athletic-universe.blogspot.com/. Формата за заявка е публикувана на http://athletic-universe.blogspot.com/ и се подава на имейл stratech_atletik@abv.bg.

За допълнителна информация: 0878639578, Преслава Василева

1 коментар

Comments are closed.