zavodskite1302141От Община Ловеч съобщават, че на 24 юни жителите на ж. к. „Здравец“ ще отбележат празника на квартала си Еньовден. Проявата е организирана от кварталния съвети община Ловеч. Програмата е наситена с множество песни, танци, игри за малки и големи. Специални поздрави ще отправят известни ловешки изпълнители и състави, както и млади изгряващи звезди.

Ще свири Общинският духов оркестър, ще играят детският и младежкият танцов състав „Ловеч“ при ОДК и клубът по акробатичен рокендрол „Роксмайл“. Ще пеят деца от ЦДГ „Снежанка“, Дневния център за деца и възрастни с увреждания, ЦНСТ – 1, възпитаници на Вокалната студия за поп пеене на Милена Дафинина и на детската музикална школа „Панайот Пипков“ към Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“, сред които и млади таланти от квартала. Вокална група „Настроение“ към читалището в с. Александрово ще поздрави за празника жителите на квартала. Свои изпълнения ще представи и оперетната актриса Виолета Балканска.

Благословия за здраве ще произнесе Ловчанският митрополит Гавриил.

Празничната програма започва в 18 ч. на площада пред фирма „Денима“. След края й ще бъдат наградени победителите в спортните състезания, организирани за празника от сдружение „Зона Ловеч“.

Празникът на квартала се провежда за 7-и път.