На 23.06.2018 г., от 10:00 ч., за трета поредна година град Тетевен ще бъде организатор и домакин на Празника на Тетевенската саламура. Екип от утвърдени тетевенски готвачи ще демонстрира на живо приготвяне на традиционната тетевенска саламура. Със своя кухня и автентични рецепти за приготвяне на рибни ястия ще се включат и кметствата от община Тетевен. Презентации на рибни ястия и местна кухня, както и на  туристическите услуги, които предлагат, ще направят и  местни хотелиери и ресторантьори.

Общината ще предостави безплатно и търговски площи на фирми, производители на български национални носии или стоки, брандирани с национални фолклорни елементи.

Със своя фотоизложба, отразяваща рибното богатство на Тетевенския Балкан ще участват и децата от Центъра за подкрепа и личностно развитие, гр. Тетевен.

Отново ще направим демонстрация на стари начини на улов на риба, както и зарибяване със зарибителен материал в р. Бели Вит. Целият празник ще бъде съпроводен с фолклорна програма и много настроение.

Добре дошли са  всички ценители на автентичната балканджийска кухня и любители на българския фолклор и традиции.