veterinarentehnikum2304153Мая Величкова

За първи път празникът се чества официално на 22 април, 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на Земята е обявен за международен, а на 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята и над 30 хил. български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. От тогава много ученици отбелязват този ден.

Тазгодишното мото е “Време е да дадем пример”. По тази инициатива в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина – Ловеч бе проведена дискусия на тема “Земята – нашият дом”. Участниците изработиха тематични постери, а преподаватели и ученици се включиха в почистване на зелените площи и пространството около училището. Лично по инициатива на директора на училището г-жа Габриела Георгиева в двора бяха засадени две овошки.

veterinarentehnikum2304152  По този начин колектива и учащите дадоха пример, като подкрепиха с думи и дела една известна Индианска мъдрост, която гласи:” Отнасяй се добре със Земята. Тя не ти е дадена от твоите родители – взел си я на заем от твоите деца”