elenkonachev703141На 21-ви с изпит по Български език и литература започва майската кампания на Държавните зрелостни изпити в област Ловеч, съобщи Началника на РИО Ловеч Еленко Начев. На 23.05.2014г. ще се проведе ІІ ДЗИ задължителен, на 27.05.2014г. – ІІІ ДЗИ по желание – математика, английски език и на 28.05.2014г. – ІІІ ДЗИ по желание – философски цикъл.

Всички изпити започват в 800 часа, като учениците трябва да заемат работните си места до 745 часа.

В Ловешка област на първи ДЗИ по БЕЛ ще се явят 1211 зрелостника. За втори зрелостен изпит са се записали 1213 ученика. Най-много от тях ще се явят по География и икономика – 682, Биология и здравно образование – 166 и Английски език – 140. Само 1 ученик ще се яви на изпит по испански език.

Училища, в които ще се провеждат ДЗИ са както следва:

ГЧЕ „Екзарх Йосиф І” – Ловеч

ПГМЕТ – Ловеч

ПГИТУ – Ловеч

ПГВМ „Проф. д-р Д. Димов” – Ловеч

ПГКОХТ „Маринчо и Марийка Караконови” – Ловеч

СОУ „Димитър Митев” – Ловеч

ПГМЕТ – Троян

НГПИ „Проф. Венко Колев” – Троян

ПГГСД „Сава Младенов” – Тетевен

ПГСЕУ – Тетевен

ПГСС „Сергей Румянцев” – Луковит

ПТГ „Иван Марангозов” – Априлци

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Угърчин

СОУ „Васил Левски” – Ябланица

 

ДЗИ ще се проведат като учениците се разпределят по зали за провеждането на ДЗИ на случаен принцип за всеки изпит. Влизането в сградата, където се провежда ДЗИ на зрелостника става с документ за самоличност (лична карта, международен паспорт или шофьорска книжка) и със служебната бележка, в която е указана датата, сградата и залата за всеки изпит.

Продължителността на всички изпити е 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 астрономически часа;

Учениците пишат задължително с черен химикал;

Забранено е използването на мобилни устройства по време на изпита. Преди началото на всеки изпит ги изключват и ги предават на квестора.

Не се поставят знаци, които могат да нарушат анонимността на изпитната работа.

Оценяване на изпитните работи от Национални комисии – от 23 май – до 06 юни;

Обявяване на резултатите до 9 юни 2014г.