На 2 май започна раздаването на хранителните пакети по „Хранителна програма – 2016”, за първи допълнителен транш, съобщиха от Областния съвет на БЧК. На тази дата ще бъдат открити раздавателните пунктове в област Ловеч. В изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Българският Червен кръст – Ловеч ще раздаде индивидуални пакети с хранителни продукти на 1267 лица от допълнителна целева група от областта.

Раздаването ще продължи до 19 май и всички правоимащи, включени в допълнителния списък на АСП, ще получат по 49.800 кг от 10 вида хранителни продукти. Право на хранително подпомагане имат лица с установени 90% трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, които имат личен доход до 314 лева, към февруари 2017 година, а също и лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл.8 от Закона за семейните помощ към месец февруари 2017 година.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 8  пункта в цялата област, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. За град Ловеч хранителните продукти ще се раздават в Пункт № 1 на ул. „Отец Паисий” №9 (офис на БЧК) от 9.00 – 12.00  и от 13.00- 16.00 часа.